n Els ajuntaments de Girona, Banyoles, Figueres, Olot, Palafrugell, Salt i Santa Coloma de Farners van signar ahir un compromís per crear la Xarxa de Ciutats educadores de les comarques gironines, amb l'objectiu de compartir experiències i estendre les seves propostes a altres municipis.

La signatura es va realitzar a l'ajuntament de Girona, emmarcada en la setmana de la ciutat educadora, que avui celebra l'acte central amb la commemoració del Dia Internacional de la Ciutat educadora al Teatre Municipal.

Les ciutats educadores treballen perquè l'educació sigui un eix transversal de totes les polítiques locals, reforçant el potencial educador de les actuacions i els programes de salut, medi ambient, urbanisme, mobilitat, cultura o esport, entre altres, ja que entenen l'educació com un procés integral que ha d'implicar tota la ciutadania en qualsevol lloc o en qualsevol moment del seu cicle vital. Ahir, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va afirmar que la xarxa permetrà acostar territoris per «compartir experiències i línies de treball transversals».