La primera gran cita de la temporada, la del Pont de la Puríssima, arrenca aquest cap de setmana amb neu a totes les pistes del Pirineu de Catalunya, Andorra i sud de França.

Els gruixos més destacats són els de Boí Taull, que arriba als 160 centímetres a les seves cotes més altes amb 40 de 52 pistes obertes.

La veïna Baqueira Beret s'ha de conformar amb 25 centímetres com a màxim i 38 pistes de 103 que sumen de tota manera 55 quilòmetres de traçats repartits per les tres àrees de l'estació.

Espot i Port Ainé, amb 55 centímetres a les seves cotes més altes, i Port del Comte, que obrirà dissabte al cent per cent, completen l'oferta del Pirineu de Lleida, mentre que, a Girona, La Molina arriba als 15 centímetres amb 34 pistes de 61.

Vallter 2000 amb 39 centímetres, Vall de Núria amb 45 i Masella amb 40 conformen la resta de l'oferta gironina.

A Andorra, Granvalira obrirà demà el 70 per cent de la seva superfície esquiable per a un total de 147 quilòmetres, mentre que Vallnord inaugurarà aquest divendres la temporada amb gruixos d'entre 20 i 50 centímetres, al costat d'uns preus reduïts en aquesta primera jornada amb el forfet de Pal Arinsal o d'Ordino Arcalís a 21,5 euros.

Al sud de França, els responsables de les estacions anuncien l'obertura d'onze d'aquestes instal·lacions a les zones d'Alts Pirineus, Alta Garona, Arieja, Aude i Pirineus Orientals.