Els llums de Nadal de Banyoles s'encendran aquest divendres a les 7 de la tarda, amb la incorporació de vuit cubs decoratius nous situats a la plaça Major i un element ornamental que desitjarà bones festes a la façana de l'ajuntament. Enguany, l'horari d'encesa es reduirà un total de 25 hores en comparació amb l'any passat, tot seguint la recomanació de la Direcció general de Qualitat ambiental i canvi climàtic de la Generalitat.

Des de fa tres anys, Banyoles va canviar la il·luminació incandescent per tipus LED. Arreu de la ciutat s'il·luminaran diverses figures, entre les quals hi ha arbres, làmpades, cortines, cercles o boles. A la plaça de les Rodes es farà una ampliació de la il·luminació per tal d'oferir més lluminositat.

Del 2 al 23 de desembre, la il·luminació nadalenca s'encendrà entre dos quarts de 6 de la tarda i dos quarts d'11 de la nit; i a partir del dia 24 i fins al 6 de gener, fins a la 1 de la matinada.

Els llums s'encendran divendres a la plaça Major, amb una cantada de Nadales, una xocolatada, una coreografia de l'Escola de Ballet Clàssic Concepció Gratacós titulada Last Christmas de Wham! i el mapping «Els colors de la llum», a càrrec de l'alumnat dels instituts del Pla de l'Estany i el professor universitari Miquel Rustullet.