Fins a sis persones detingudes per estar relacionades amb dos robatoris per encastament en una botiga de telefonia mòbil de la carretera de Ripoll durant els mesos de gener i l'abril.

En total, de les dues actuacions, els malfactors van aconseguir endur-se un total de 114 terminals, valorats en més de 21.000 euros. Després d'investigacions, els Mossos van descobrir que els terminals robats els venien en plataformes en línia de compra i venda o en botigues especialitzades en la reparació i venda d'objectes de telefonia

Els presumptes autors dels encastaments són dos homes de 23 i 28 anys, veïns de Badalona als quals els agents els hi atribueixen ser els presumptes autors de tres delictes de furt d'ús de vehicle i dos delictes de robatori amb força a establiment comercial.

També hi ha quatre persones més arrestades que col·laboraven en la distribució dels telèfons sostrets. Entre ells hi ha el propietari d'una empresa tecnològica de Badalona. Un home de 30 anys de Badalona. També hi ha tres dones, a les quals se'ls acusa d'un delicte de receptació. Tenen entre 63 i 43 anys.

Tots els arrestats són de nacionalitat espanyola i després de passar a disposició judicial tots van quedar en llibertat amb càrrecs.

La investigació es va iniciar el mes de gener quan els Mossos d'Esquadra van tenir coneixement que s'havia produït un encastament a una botiga de telefonia de la carretera Barcelona de Ripoll, com ja va informar Diari de Girona. El mes d'abril es va tornar a produir un nou encastament al mateix establiment pel mateix modus operandi.

Els agents de l'Àrea d'investigació Criminal de la Regió Policial de Girona van considerar que els dos robatoris els havien realitzat el mateix grup de persones donat que seguien la mateixa metodologia delictiva, els telèfons sostrets s’estaven distribuint de la mateixa manera i els vehicles que feien servir per cometre els robatoris procedien d’una zona de Badalona, d’on havien estat robats.

Els detinguts, que es van arribar a emportar uns 114 mòbils nous i vuit routers, valorats en 21.281 euros. Després es desfeien ràpidament dels terminals perquè altres persones els venguessin a través de plataformes de venda en línia, en locutoris on també hi reparaven mòbils i en establiments de compravenda d’objectes de segona mà.

Dels telèfons sostrets durant la investigació els Mossos en van poder localitzar i recuperar 33, principalment a persones que els havien comprat de bona fe en establiments de segona mà, a través de compra en línia o en locutoris.

Al mes d’agost, fruit de les indagacions policials, els agents van identificar i detenir una dona que hauria venut un telèfon procedent d’un dels robatoris a una botiga de segona mà de Badalona.

Al mes d'octubre els agents van identificar i arrestar al propietari d'una empresa de tecnologia, un home de nacionalitat espanyola i de 30 anys, que es dedicava a distribuir gran part dels mòbils sostrets mitjançant una coneguda aplicació de venda en línia i amb la venda a diferents establiments d’objectes de segona mà. L’arrestat simulava la legalitat de les vendes mitjançant la seva empresa de tecnologia.

Finalment, els agents van identificar els autors materials dels dos encastaments i a dues dones que s’haurien beneficiat del material sostret. El dia 21 de novembre van detenir un dels homes, de 28 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Badalona i el dia 29 del mateix mes es va detenir al segon, de 23 anys d’edat i veí de la mateixa localitat, com a presumptes autors de tres delictes de furt d'ús de vehicle i dos delictes de robatori amb força a establiment comercials. També van detenir a les dues dones de 63 i 43 anys, de nacionalitat espanyola i veïnes de Badalona, com a presumptes autores d'un delicte de receptació