El notari olotí, Manuel Faus (1943), serà el pregoner de la fira de Sant Nicolau, al Mallol. Faus és el president d'Integra, una associació que atén persones amb discapacitat intel·lectual. El 2013, la Generalitat li va concedir la medalla al treball President Francesc Macià. Aquell any, va ser pregoner de les Festes del Tura d'Olot.

Faus farà el pregó a la plaça del Mallol, el dia 6, a les 12 del migdia. La plaça és el centre neuràlgic de la fira, la qual s'estén de manera radial pels carrers que pugen al Mallol.

A la presentació de la fira, l'alcalde, Lluís Amat, va resaltar l'ajut del notari als veïns de la Vall d'en Bas. Es tracta d'un municipi que va fer una concentració parcel·lària a finals dels anys seixanta. També va explicar el paper de Faus en la recuperació de la notaria del Mallol, una de les més antigues de Catalunya, el dia de la fira. Acabat el pregó, tindrà lloc uns conferènca sobre la revolta remença pel doctor Valentí Gual (Universitat de Barcelona).

La fira aplegarà cinquanta parades, perquè al poble del Mallol no n'hi queben més. L'exposició i venda de productes en bona part del territori estarà amenitzada per espectacles d'aus rapinyaires, cercaviles, tallers, concurs de dibuix i altres.

També hi haura la projecció del documental Dones de la Vall de Marc Planagumà, a les 17 hores, a l'auditori de can Trona. La fira es clourà a les 18.30 hores amb un espectacle de música i dansa a la plaça Major, a càrrec de Brunzit, i un caldo calent per a tothom.