El president del Consorci de la Costa Brava admet que l'informe recull "coses mal fetes, però sense conseqüències greus"

Carles Pàramo recorda que l'informe el van encarregar ells mateixos i que forma part "de la normalitat" de l'ens

01.12.2016 | 20:49

El president del Consorci de la Costa Brava (CCB), Carles Pàramo, ha admès que l'auditoria del 2014 recull "coses mal fetes" en el dia a dia de la gestió, però "sense conseqüències greus". El president ha recordat que, precisament, van ser ells mateixos els qui van encarregar l'informe d'avaluació, perquè el control dels comptes forma part de la "normalitat". També assegura que les conclusions de l'auditoria, més que "denunciar irregularitats", allò que fan és "posar dubtes sobre punts que s'estan debatent des de fa anys", com ara si cal fer contractes públics o que la part privada pagui lloguers. Sobre el per què no hi van presentar al·legacions, Pàramo no hi entra i es limita a dir que això és feina dels tècnics del Consorci, perquè a ell, com a polític, se li escapa.

Després que la CUP fes pública l'auditoria que fiscalitza els comptes i la gestió del CCB durant el 2014, el president del Consorci ha volgut sortir al pas d'allò que s'hi diu. L'informe conclou que hi ha hagut irregularitats comptables i de gestió. Entre d'altres, que hi ha contractes que haurien d'haver sortit a concurs o que determinades pràctiques afavoreixen la part privada de les dues empreses mixtes que van néixer en el si del Consorci (ABASTEM i EMACBSA).

D'entrada, Pàramo ha volgut recordar que l'auditoria la va encarregar el mateix Consorci "sota la direcció de la interventora, que és la mateixa que la de la Diputació". El president del CCB ha comparat l'informe amb una revisió mèdica, "aquella que es fa periòdicament per veure si tothom fa allò que toca, i ho fa ben fet".

Pàramo recorda que, sota el paraigües del CCB, s'hi agrupen fins a 27 municipis del litoral gironí, que li tenen encomanada la gestió de l'aigua. "Al pic de l'estiu, atenem més d'un milió de persones i hi ha un munt d'operacions; forma part de la normalitat trobar coses que no funcionin", ha explicat el president del Consorci.

Carles Pàramo admet que l'informe posa damunt la taula una vintena de punts que són "coses mal fetes". Ara, també recorda que l'auditoria en troba moltes més que es fan com pertoca i que, en tot cas, "tot allò que cal esmenar no té conseqüències greus ni molt menys".

Anys que es debaten

Per al president del Consorci de la Costa Brava, més que "denunciar" irregularitats, les conclusions de l'auditoria "posen dubtes sobre qüestions que s'estan debatent ja fa anys". I com a exemple, recorda que quan ha pertocat s'han fet concursos públics (com ara els que van servir per crear les dues empreses mixtes, amb capital publicoprivat). "Cadascú, doncs, ho pot analitzar com li sembli", indica.

"Allò que es farà ara serà analitzar tot el que se'ns diu, corregir si pertoca allò que ens havia passat per alt, i anar encarregant noves auditories anuals; la vida és així", ha dit Pàramo. Sobre el per què no es van presentar al·legacions a l'auditoria, el president del CCB no hi entra. Es limita a dir que això és feina dels tècnics del Consorci perquè això, a ell, no li pertoca. "Són coses que se'ns escapen a qualsevol electe", subratlla.

Pàramo, però, sí que aprofita per carregar contra la CUP. Sosté que la formació anticapitalista, en el terreny polític, "són gent que s'ha de fer valer com a detractors". Ara bé, ja repeteix que l'auditoria del 2014 forma part de la "normalitat" i defensa que tant el secretari com la interventora del Consorci, que comparteixen amb la Diputació, "són gent de primer nivell que porten un control" sobre el dia a dia de l'ens.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Un cotxe crema a la sortida Girona Oest de l'autopista
Un cotxe crema a la sortida Girona Oest de l'autopista

Un cotxe crema a la sortida Girona Oest de l'autopista

Ha quedat totalment calcinat i el succés ha provocat retencions a l'autopista aquest migdia

L´operació sortida preveu 20 milions de desplaçaments per l´AP-7 al mes d´agost

L´operació sortida preveu 20 milions de desplaçaments per l´AP-7 al mes d´agost

Entre les mesures especials per la millora de la circulació es preveu el tancament puntual de la...

Girona es queda amb 80 trens menys a causa de la vaga de Renfe

Girona es queda amb 80 trens menys a causa de la vaga de Renfe

En un divendres laborable qualsevol passen 131 trens per Girona. Ahir, però, era dia de...

Més de 164.000 pacients catalans estan pendents d´una operació quirúrgica

Més de 164.000 pacients catalans estan pendents d´una operació quirúrgica

El CatSalut destaca que el pla de xoc per reduir les llistes d'espera ha augmentat un 7%...

Setze recluses participen en els tallers i els serveis de reinserció a la presó

Setze recluses participen en els tallers i els serveis de reinserció a la presó

? El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció al Puig de les Basses compta amb dones que es...

Els hotels de la Costa Brava tanquen el mes de juliol amb una ocupació mitjana d´entre el 70 i el 80%

Els hotels de la Costa Brava tanquen el mes de juliol amb una ocupació mitjana d´entre el 70 i el 80%

La Federació d'Hostaleria de Girona preveu que a l'agost els establiments s'ompliran del 80 al 95%

Enllaços recomanats: Premis cinema