El president del Consorci de la Costa Brava admet que l'informe recull "coses mal fetes, però sense conseqüències greus"

Carles Pàramo recorda que l'informe el van encarregar ells mateixos i que forma part "de la normalitat" de l'ens

01.12.2016 | 20:49

El president del Consorci de la Costa Brava (CCB), Carles Pàramo, ha admès que l'auditoria del 2014 recull "coses mal fetes" en el dia a dia de la gestió, però "sense conseqüències greus". El president ha recordat que, precisament, van ser ells mateixos els qui van encarregar l'informe d'avaluació, perquè el control dels comptes forma part de la "normalitat". També assegura que les conclusions de l'auditoria, més que "denunciar irregularitats", allò que fan és "posar dubtes sobre punts que s'estan debatent des de fa anys", com ara si cal fer contractes públics o que la part privada pagui lloguers. Sobre el per què no hi van presentar al·legacions, Pàramo no hi entra i es limita a dir que això és feina dels tècnics del Consorci, perquè a ell, com a polític, se li escapa.

Després que la CUP fes pública l'auditoria que fiscalitza els comptes i la gestió del CCB durant el 2014, el president del Consorci ha volgut sortir al pas d'allò que s'hi diu. L'informe conclou que hi ha hagut irregularitats comptables i de gestió. Entre d'altres, que hi ha contractes que haurien d'haver sortit a concurs o que determinades pràctiques afavoreixen la part privada de les dues empreses mixtes que van néixer en el si del Consorci (ABASTEM i EMACBSA).

D'entrada, Pàramo ha volgut recordar que l'auditoria la va encarregar el mateix Consorci "sota la direcció de la interventora, que és la mateixa que la de la Diputació". El president del CCB ha comparat l'informe amb una revisió mèdica, "aquella que es fa periòdicament per veure si tothom fa allò que toca, i ho fa ben fet".

Pàramo recorda que, sota el paraigües del CCB, s'hi agrupen fins a 27 municipis del litoral gironí, que li tenen encomanada la gestió de l'aigua. "Al pic de l'estiu, atenem més d'un milió de persones i hi ha un munt d'operacions; forma part de la normalitat trobar coses que no funcionin", ha explicat el president del Consorci.

Carles Pàramo admet que l'informe posa damunt la taula una vintena de punts que són "coses mal fetes". Ara, també recorda que l'auditoria en troba moltes més que es fan com pertoca i que, en tot cas, "tot allò que cal esmenar no té conseqüències greus ni molt menys".

Anys que es debaten

Per al president del Consorci de la Costa Brava, més que "denunciar" irregularitats, les conclusions de l'auditoria "posen dubtes sobre qüestions que s'estan debatent ja fa anys". I com a exemple, recorda que quan ha pertocat s'han fet concursos públics (com ara els que van servir per crear les dues empreses mixtes, amb capital publicoprivat). "Cadascú, doncs, ho pot analitzar com li sembli", indica.

"Allò que es farà ara serà analitzar tot el que se'ns diu, corregir si pertoca allò que ens havia passat per alt, i anar encarregant noves auditories anuals; la vida és així", ha dit Pàramo. Sobre el per què no es van presentar al·legacions a l'auditoria, el president del CCB no hi entra. Es limita a dir que això és feina dels tècnics del Consorci perquè això, a ell, no li pertoca. "Són coses que se'ns escapen a qualsevol electe", subratlla.

Pàramo, però, sí que aprofita per carregar contra la CUP. Sosté que la formació anticapitalista, en el terreny polític, "són gent que s'ha de fer valer com a detractors". Ara bé, ja repeteix que l'auditoria del 2014 forma part de la "normalitat" i defensa que tant el secretari com la interventora del Consorci, que comparteixen amb la Diputació, "són gent de primer nivell que porten un control" sobre el dia a dia de l'ens.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

La Garrotxa estudia un sistema de recollida personalitzat i amb contenidors tancats

La Garrotxa estudia un sistema de recollida personalitzat i amb contenidors tancats

Aquest model, que s'està provant a Argelaguer, permet que només els veïns puguin obrir els...

«La millor vacuna és que tothom se senti a gust dins de la diversitat»

«La millor vacuna és que tothom se senti a gust dins de la diversitat»

Més enllà de la tasca policial, mecanismes com els que estan implantant ajuden a detectar...

Cosint les ferides a Ripoll

Cosint les ferides a Ripoll

No és fàcil per a una localitat com Ripoll, de 10.000 habitants, pair que onze joves...

Llagostera inicia els cursos de robòtica i noves tecnologies

Llagostera inicia els cursos de robòtica i noves tecnologies

Llagostera ha iniciat, aquest cap de setmana, la programació dels cursos Llagostera 3.0 al...

Treball participatiu amb entitats de la Bisbal per elaborar el Pla d´acció social

Treball participatiu amb entitats de la Bisbal per elaborar el Pla d´acció social

L'Àrea d'Acció Social i Ciutadania de l'Ajuntament de la Bisbal ha iniciat un...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema