El president del Consorci de la Costa Brava admet que l'informe recull "coses mal fetes, però sense conseqüències greus"

Carles Pàramo recorda que l'informe el van encarregar ells mateixos i que forma part "de la normalitat" de l'ens

01.12.2016 | 20:49

El president del Consorci de la Costa Brava (CCB), Carles Pàramo, ha admès que l'auditoria del 2014 recull "coses mal fetes" en el dia a dia de la gestió, però "sense conseqüències greus". El president ha recordat que, precisament, van ser ells mateixos els qui van encarregar l'informe d'avaluació, perquè el control dels comptes forma part de la "normalitat". També assegura que les conclusions de l'auditoria, més que "denunciar irregularitats", allò que fan és "posar dubtes sobre punts que s'estan debatent des de fa anys", com ara si cal fer contractes públics o que la part privada pagui lloguers. Sobre el per què no hi van presentar al·legacions, Pàramo no hi entra i es limita a dir que això és feina dels tècnics del Consorci, perquè a ell, com a polític, se li escapa.

Després que la CUP fes pública l'auditoria que fiscalitza els comptes i la gestió del CCB durant el 2014, el president del Consorci ha volgut sortir al pas d'allò que s'hi diu. L'informe conclou que hi ha hagut irregularitats comptables i de gestió. Entre d'altres, que hi ha contractes que haurien d'haver sortit a concurs o que determinades pràctiques afavoreixen la part privada de les dues empreses mixtes que van néixer en el si del Consorci (ABASTEM i EMACBSA).

D'entrada, Pàramo ha volgut recordar que l'auditoria la va encarregar el mateix Consorci "sota la direcció de la interventora, que és la mateixa que la de la Diputació". El president del CCB ha comparat l'informe amb una revisió mèdica, "aquella que es fa periòdicament per veure si tothom fa allò que toca, i ho fa ben fet".

Pàramo recorda que, sota el paraigües del CCB, s'hi agrupen fins a 27 municipis del litoral gironí, que li tenen encomanada la gestió de l'aigua. "Al pic de l'estiu, atenem més d'un milió de persones i hi ha un munt d'operacions; forma part de la normalitat trobar coses que no funcionin", ha explicat el president del Consorci.

Carles Pàramo admet que l'informe posa damunt la taula una vintena de punts que són "coses mal fetes". Ara, també recorda que l'auditoria en troba moltes més que es fan com pertoca i que, en tot cas, "tot allò que cal esmenar no té conseqüències greus ni molt menys".

Anys que es debaten

Per al president del Consorci de la Costa Brava, més que "denunciar" irregularitats, les conclusions de l'auditoria "posen dubtes sobre qüestions que s'estan debatent ja fa anys". I com a exemple, recorda que quan ha pertocat s'han fet concursos públics (com ara els que van servir per crear les dues empreses mixtes, amb capital publicoprivat). "Cadascú, doncs, ho pot analitzar com li sembli", indica.

"Allò que es farà ara serà analitzar tot el que se'ns diu, corregir si pertoca allò que ens havia passat per alt, i anar encarregant noves auditories anuals; la vida és així", ha dit Pàramo. Sobre el per què no es van presentar al·legacions a l'auditoria, el president del CCB no hi entra. Es limita a dir que això és feina dels tècnics del Consorci perquè això, a ell, no li pertoca. "Són coses que se'ns escapen a qualsevol electe", subratlla.

Pàramo, però, sí que aprofita per carregar contra la CUP. Sosté que la formació anticapitalista, en el terreny polític, "són gent que s'ha de fer valer com a detractors". Ara bé, ja repeteix que l'auditoria del 2014 forma part de la "normalitat" i defensa que tant el secretari com la interventora del Consorci, que comparteixen amb la Diputació, "són gent de primer nivell que porten un control" sobre el dia a dia de l'ens.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Caçat per tercer cop en menys d´un mes i mig per anar sense permís i a 170 km/h per l´AP-7

Caçat per tercer cop en menys d´un mes i mig per anar sense permís i a 170 km/h per l´AP-7

Els Mossos el van interceptar a Sant Gregori i en revisar la documentació del vehicle d'alta gamma...

L´onada de fred deixa els primers flocs de neu a cotes baixes a la província de Girona

L´onada de fred deixa els primers flocs de neu a cotes baixes a la província de Girona

Les fortes ratxes de vent i les baixes temperatures provoquen petites nevades al voltant dels 100...

L´Audiència Provincial va absoldre el pederasta de Salt el passat juny

L´Audiència Provincial va absoldre el pederasta de Salt el passat juny

L'home ha ingressat a presó provisional per 8 delictes relacionats amb la pederàstia · El darrer...

Una festa de Sant Antoni concorreguda

Una festa de Sant Antoni concorreguda

Els veïns de Llagostera desafien el vent i el fred i surten als carrers per seguir la benedicció...

«La CUP és l´únic que ens vol acompanyar, si pogués triaria un altre company»

«La CUP és l´únic que ens vol acompanyar, si pogués triaria un altre company»

Considerat una mena de vers lliure dins del govern, dins del PDECat i inclús dins del procés...

Enllaços recomanats: Premis cinema