Aquests dies, la majoria de grans poblacions gironines han fet l'encesa dels llums de Nadal, i en molts d'ells comencen a proliferar actes vinculats a les tradicions d'aquestes festes. Aquests són alguns dels actes als que podeu acudir avui.

Pessebres

Girona és aquest any la «capital del pessebrisme» entre el 3 de desembre i el 2 de febrer: La Biennal catalana mostra 92 pessebres i 16 diorames dels Pastorets en cinc espais de Girona: el Claustre de la Diputació, el CaixaFòrum, l'entrada de l'Ajuntament, el Teatre Municipal i la Carbonera. Olot engega aquest cap de setmana la Mostra de Pessebres, que es podran veure a l'Hospici, el Museu dels Sants, Can Trinxeria, la Biblioteca Marià Vayreda i els Claustres del Carme; a Ripoll, se celebra la 50a Pujada del Pessebre a Sant Amand; al Monestir de Sant Esteve de Banyoles, l'Associació de passebristes de Banyoles organitza el 52è concurs.

Fires de Nadal

Molts municipis gironins celebren avui fires i mercats de Nadal. Aquests en són alguns: Begur, Bolvir, Figueres, Espinelves, Girona, Porqueres, Queralbs i Sant Feliu de Guíxols.

Arriba el tió

A Fornells de la Selva, aquest diumenge celebren l'activitat "Anem a bucar el tió"; a Riudarenes hi ha un "caçatió"; a Arbúcies celebren la Fira del Tió

Quines

La proximitat del Nadal ha fet que comencin a proliferar les Quines en moltes poblacions gironines. La Jonquera i Palafrugell són els municipis més matiners a l'hora de celebrar-les i on avui podeu temptar la sort.