El senador per Girona del Partit Demòcrata (PDECat), Joan Bagué, i la vocal a la Comissió de Defensa del PDECat, Beth Abad, han demanat la compareixença al Senat de la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, per «l'informe de maniobres militars fetes l'any 2016 a diversos municipis de la demarcació de Girona». Per als senadors del Partit Demòcrata, la ministra ha de comparèixer per donar explicacions de les maniobres.

Bagué ha valorat: «Considerem que és un fet impossible de justificar l'any 2016 i impropi d'un Estat europeu occidental que està integrat a l'OTAN». En paral·lel, Bagué i Abad han registrat una bateria de preguntes escrites a la Comissió de Defensa del Senat demanant explicacions sobre els exercicis militars fets el 29 de novembre al municipi de Canet d´Adri. Abad ha remarcat que després d´haver creat «alarma social» uns mesos enrere a Sant Climent Sescebes, «ara Defensa hi ha tornat a Canet d'Adri».

El cas és que un grup de soldats de la base militar de Sant Climent Sescebes, que feia maniobres de lideratge, va aixecar expectació a Canet d'Adri després que alguns veïns se'ls haguessin creuat aquesta setmana a una zona del poble. L'alcalde del municipi va dir que no estava al corrent de les maniobres i la CUP va emetre un comunicat en el qual qualificava de «provocació en tota regla» els exercicis militars.