El Patronat de la Fundació Garrotxa Líder, creada per fomentar el desenvolupament de la Garrotxa i el Collsacabra, ha decidit dissoldre l'ens després que les autoritats europees han traspassat la gestió dels fons Leader a l'associació supracomarcal Adrinoc.

La Fundació Garrotxa Líder era un organisme destinat a combinar el desenvolupament amb la sostenibilitat. Ara, l'agència de promoció econòmica DinàmiG ha concentrat la gestió de la sostenibilitat a la comarca.

A través de la iniciativa Leader Plus, la Fundació Garrotxa Líder en 20 anys d'història va repartir més 3.300.000 euros en concepte d'ajuts. Els diners repartits -segons la Fundació- van generar una inversió de més de 10 MEUR i va propiciar la creació d'uns 160 llocs de treball.

La Fundació Garrotxa Líder va néixer el 1996 amb l'objectiu de promoure el desenvolupament econòmic i social de la Garrotxa i el Collsacabra en tots els seus àmbits. Durant aquest temps, va impulsar la creació de la xarxa de senders Itinerànnia i la del Codi de Gestió Sostenible. És un codi per contribuir a implantar i ampliar la Responsabilitat Social a les empreses.

Ha impulsat projectes com Territoris Sostenibles i ha acompanyat les empreses turístiques per ser acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible.

La dissolució de la Fundació és el final d'un procés que va començar el 2009 després que les autoritats europees van traspassar la gestió dels fons Leader a Adrinoc i de la recent creació de l'agència DinàmiG.