Els Mossos d'Esquadra en col·laboració amb la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona, van detectar dues persones, de 26 i 32 anys i veïns de Reus (Baix Camp) i Olot (Garrotxa), totes dues de nacionalitat índia, que estarien fent l´examen teòric del permís de conduir de forma fraudulenta i que afectarà al seu expedient d´obtenció de permís de conduir de la Direcció General de Trànsit.

Els fets van ocórrer el passat dia 22 de novembre al centre d´exàmens de la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona, on els agents van identificar dos ciutadans que estaven realitzant l´examen per obtenir el permís de conduir vehicles.

Els agents van comprovar que aquestes persones utilitzaven un sistema de comunicació amb dispositius electrònics connectats entre si, sense fils, amagats entre la roba i amb auriculars poc visibles.

Arran de la investigació, els mossos van esbrinar que aquestes dues persones, per tal de no aixecar sospites, es van inscriure en una autoescola de la província de Girona i posteriorment van sol·licitar dia i hora per tal d´examinar-se.

Abans de fer l´examen, van posar-se en contacte amb una tercera persona que els hi va facilitar els dispositius electrònics. Aquests aparells havien de ser retornats una vegada finalitzés la prova.

També es va comprovar que la persona que esperava a l´exterior, rebria a canvi uns 1600 euros de tots dos, per facilitar les respostes.

La investigació no es dóna per tancada i no es descarten noves identificacions de més persones implicades en fets similars.