L'hospital de Campdevànol va organitzar dijous la taula rodona Accidents a la llar en infants al Cívic de Campdevànol, amb l'objectiu d'informar, prevenir i conscienciar pares, mares, familiars a càrrec d'infants i professionals del sector vinculats amb la salut dels més petits sobre els accidents a la llar. Segons es va posar en relleu a la jornada, és necessari adoptar una actitud preventiva per tal que els riscos no esdevinguin danys per a la salut dels integrants de la llar. Així, durant l'acte es va repartir als assistents un full de recomanacions per evitar els accidents a la llar, que ha estat elaborat pel Servei d'Infermeria de l'hospital de Campdevànol.

Tere Franquesa, infermera de Pediatria de l'ABS Ribes de Freser-Campdevànol, va fer referència als accidents més freqüents i a la manera d'evitar-los. Per exemple, va indicar que les lesions més habituals a la llar de 0 a 12 mesos són asfíxia per immersió o sufocació, caigudes, cremades i intoxicacions. Per la seva banda, el doctor Lluís Arcalà, pediatre de Campdevànol, va explicar com tracten les lesions al centre.

Carme Murillo, directora de la llar d'infants El Barrufet, va centrar la seva ponència en les accions preventives que ha de complir una escola perquè no es produeixin aquests accidents i en els protocols d'actuació en el cas que succeeixin.