L'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, en un dels seus darrers plens, va aprovar la licitació de les obres de millora en els accessos a l'escola i la zona esportiva. L'alcalde, Jordi Cargol (PDECat), ha concretat que es tracta d'un mur de contenció i d'un pas de vianants.

Segons ha assenyalat Cargol, la voluntat és que l'actuació serveixi per impedir l'accés dels cotxes a l'entrada de l'escola. També ha valorat que serviran per millorar les entrades al camp de futbol.

Ha explicat que les obres començaran a primers del 2017. També ha indicat que són la primera part del projecte bàsic i d'execució de la zona esportiva de Sant Jaume de Llierca. És un pressupost redactat per l'arquitecte Xavier Bayona i valorat en 212.425 ?, amb l'IVA inclòs.

Pel març, l'arquitecte olotí Xevi Bayona i l'equip XAA Arquitectes van ser els guanyadors del concurs d'idees que va promoure l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca per tal d'ordenar la zona esportiva del poble. Es tracta del mateix equip que fa pocs dies va guanyar el concurs per fer el Firal d'Olot.

El projecte de Sant Jaume de Llierca consisteix a realitzar un passeig per situar-hi aparcaments de cotxes per a l'escola, la realització d'una nova pista esportiva coberta, una rampa que uneixi l'espai i un parc esportiu situat just al costat del camp de futbol.

La previsió és realitzar el projecte en dues o més fases i acabar-lo en el termini de dues anualitats.

La part més costosa i complicada serà la del cobriment de la pista poliesportiva, la qual servirà de gimnàs per a l'escola i per fer-hi competicions d'esport base.