La instauració en període de proves de les càmeres d´accés amb vehicle al barri vell de Ripoll ha fet perdre la paciència als botiguers d´aquest sector. Representants de més de vint establiments van acudir al darrer plenari per deixar constància del seu desacord amb la política municipal en matèria de trànsit, a banda de discutir també l´enfocament del comerç que fa el consistori.

Diversos portaveus del col·lectiu van demanar al govern que es deixi sense efecte la presència de càmeres de control, que s´estableixi un temps de 90 minuts inicials de gratuïtat a la zona blava i la creació d´un nou aparcament. Aquests tres punts van ser els més importants d´un manifest dels comerciants, que van demanar un interlocutor del consistori per resoldre aquesta problemàtica abans de Nadal. El sector creu que les càmeres no incentiven les compres i van lamentar que molts ripollesos, si han d´agafar el cotxe i aparcar lluny de la botiga, «prefereixen baixar a Vic a comprar». El centre comercial de Ripoll està dominat per locals tancats, amb alguns carrers, com el Trinitat, sense activitat.

El membre de la CUP Jordi Hostench va criticar l´aposta que l´ajuntament «ha fet per Mercadona i pels basars», en tant que afavoreix el tancament del petit comerç. També va carregar contra les càmeres tot i censurar alhora l´accés indiscriminat de vehicles al centre. Els botiguers i la regidora de comerç Magda Perramon es reuniran aquesta setmana.