Uns brètols han fet destrosses al pessebre de Sant Francesc, situat a l´ermita del cim del volcà Montsacopa. Aquesta no és la primera vegada que això succeeix, com ahir es lamentava el president de l´Agrupació de Pessebristes, Miquel Serrat, que va afegir que en aquesta ocasió no s´expliquen com hi van poder accedir perquè «està tot tancat i hi han entrat per la teulada». Les altres vegades que havia estat objecte d´incívics «el xafaven poc, però sembla ser que aquesta vegada tota la part frontal està aixafada completament». Per tot això, es va lamentar de la situació, ja que «tota la feina te la poden tirar enlaire en una nit».

Els Mossos d´Olot, va dir Serrat, són els qui van alertar divendres l´Agrupació. L´alcalde, Josep Maria Corominas, va dir ahir durant la inauguració de la mostra de Pessebres que la ciutat lamentava els fets i va avisar que «practicarem amb el civisme i l´any vinent tindrem un pessebre encara més bonic a dalt a Sant Francesc». Tot i això, va assegurar que des del consistori estan decidits a fer obres en aquest espai, i va ressaltar que «el fet que estigui en un lloc tan aïllat fa que la covardia trobi el seu àmbit especial d´actuació». Per això, va alertar que potser hi posaran càmeres.

Durant l´acte d´inauguració de la mostra de pessebres, el director del Museu dels Sants, Eduard Bech, va mostrar els que hi ha a Can Trincheria, però va ressaltar que hi ha quatre muntatges més a l´Hospici i al Museu dels Sants, entre altres. També va agrair la col·laboració de l´Escola Superior d´Art i Disseny d´Olot.