N´hi ha que per aconseguir el carnet de conduir farien qualsevol cosa. Doncs bé, dos veïns de Reus i Olot han superat la imaginació de molta gent. S´han servit d´un tercer que els enviava les respostes i de l´ús de tecnologia per treure´s el carnet de conduir sense haver ni d´estudiar. No els va sortir bé perquè els van enxampar gràcies a la coordinació entre la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona i els Mossos d´Esquadra de l´Àrea Regional de Trànsit (ART) de Girona. Els agents van detectar les trampes que havien fet els dos acusats, de 26 i 32 anys i de nacionalitat índia.

La història es remunta al 22 de novembre. Aquell dia, al centre d´exàmens de la Prefectura Provincial de Trànsit de Girona, els agents del Grup de Recerca i Documentació dels Mossos de Trànsit a Girona van identificar dos ciutadans que estaven realitzant l´examen per obtenir el permís de conduir vehicles.

Els agents van comprovar que els acusats estaven utilitzant un sistema de comunicació amb dispositius electrònics connectats entre si, sense fils, amagats entre la roba i amb auriculars poc visibles.

En concret, en un trau de la camisa, els «alumnes» portaven el visor de la càmera del dispositiu mòbil, ben amagat perquè no se´ls detectés. Llavors, es transmetia la imatge via Bluetooth a la persona que era a l´exterior. Un cop veia la pregunta, el còmplice tornava la resposta via Bluetooth al mòbil de l´alumne a través de l´auricular sense fils. I, en cas de dubte, l´equip també comptava amb auriculars i micro.

Arran de la investigació, els Mossos van esbrinar que aquestes dues persones, per no aixecar sospites, es van inscriure en una autoescola de la província de Girona i posteriorment van sol·licitar dia i hora per examinar-se. Abans de fer el test, van posar-se en contacte amb una tercera persona que els va facilitar els dispositius electrònics, uns aparells que després havien de tornar. La persona que esperava a l´exterior rebria a canvi uns 1.600 euros de tots dos per facilitar les respostes. La investigació no es dóna per tancada i no es descarten més identificacions per fets similars.