No s´alarmin per la pluja. Tot i que el pont de la Puríssima començarà amb precipitacions a diferents punts de les comarques gironines, especialment avui i demà, el sol s´imposarà al llarg de la setmana.

Així ho explica el meteoròleg banyolí Enric Estragués. «Aquesta setmana tindrem un temps agradable d´hivern», assenyala. Avui i demà el temps serà inestable, però de cara a dimecres el sol agafarà el relleu i ja es quedarà fins a finals de setmana. Pel que fa a les temperatures, oscil·laran entre els 15ºC i els 17ºC de màxima a la major part del territori i les mínimes no baixaran dels zero graus, sinó que es mantindran al voltant dels 3ºC.

La pluja d'ahir continuarà avui amb força en diferents punts de l´Empordà. La Direcció General de Protecció Civil va posar ahir en fase de prealerta el Procicat, davant la previsió d´onades que poden superar avui els 2,5 metres a l´Empordà.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l´entrada de vent de llevant/gregal farà que la mala mar sigui general a la costa catalana i especialment a les comarques de l´Alt Empordà, Baix Empordà, Baix Ebre i Montsià. Paral·lelament, hi haurà mar de fons de l´est. Davant d´això, Protecció Civil demana molta precaució als espigons i respectar el tancament dels passeigs marítims i de les passarel·les.

Demà a la tarda es començaran a obrir algunes clarianes i serà a partir de dimecres quan es preveu una millora més notable. «Per al pont de la Puríssima farà un temps normal de principi de desembre», apunta Estragués, qui assegura que el temps no impedirà fer les activitats que es tinguin programades per aquests dies de festes.

Bones expectatives

L´any passat, el bon temps també va ser notori durant el pont de desembre i el Pirineu gironí va registrar ocupacions del 80%. Les bones sensacions també es van registrar a les comarques centrals i a la Costa Brava, que normalment són poc atractives durant els mesos d´hivern, amb ocupacions del 50%. I aquests resultats són els que s´esperen repetir enguany. Les estacions d´esquí gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han notat ja aquest passat cap de setmana l´efecte del pont de la Puríssima amb un tret de sortida «excel·lent».

Amb 1.800 visitants, La Molina ha multiplicat per set les xifres de la temporada anterior del pont de la Puríssima, en part gràcies a les primeres nevades, que han deixat bons gruixos de neu a les pistes.

Vallter, que s´ha acostat al miler de visitants, també ha presentat un panorama totalment diferent al del desembre del 2015, quan l´estació ni tan sols havia pogut obrir. Vall de Núria també ha tingut molt bons registres respecte a les mateixes dates de l´any passat, rebent un total de 800 visitants. Les nevades al Pirineu gironí, segons assegura Estragués, es repetiran en cotes altes, fet que afavorirà la qualitat de la neu de les pistes.

D´altra banda, el sector de l'hostaleria també preveu molts bons resultats durant el pont de la Puríssima. Els hotels gironins de muntanya preveuen una ocupació de fins al 75% durant aquests dies, mentre que els establiments del litoral gironí, on només n´hi ha una tercera part d´oberts, van des del 50% a l´Alt Empordà fins al 70%, en el cas de Costa Brava Centre i Sud.