Si una cosa saben els veïns de Puigcerdà i la Cerdanya en general és que no és el mateix moure's per la vila o la vall entre setmana que fer-ho els caps de setmana o, encara pitjor, els dies de grans afluències turístiques, com és el cas d'aquest pont de la Puríssima. Per això, molts cerdans utilitzen itineraris alternatius els dies que la comarca s'omple.

Ara, l'Ajuntament de Puigcerdà ha iniciat una nova fase de millora d'aquesta xarxa de camins i carreteres secundàrires del terme municipal. L´objectiu és arreglar les vies menys conegudes per al gran públic però que absorbeixen el trànsit diari dels veïns, sobretot quan aquests necessiten esquivar les cues que es formen a les vies principals durant les puntes turístiques.

Els dies de Setmana Santa, ponts turístics com el de la Puríssima o durant les temporades altes de l'agost o d'esquí, els puigcerdanesos i cerdans utilitzen trams en desús d'antigues carreteres o vials veïnals per esquivar les aglomeracions que es creen a les carreteres principals N-260 i N-152. L'últim camí que ha arreglat el consistori és el conegut com el del Mas de Bordes, un vial que comunica la zona de l'Estany i el Bosquet cap a la Vinyola. L'actuació ha disposat d'un pressupost de 16.000 euros, la qual cosa ha permès renovar l'anterior ferm de ­terra per un d'asfalt. El tram que s'ha renovat fa menys d'un quilòmetre.

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, diu que el seu principal objectiu és refer la xarxa de carreteres secundàries.