La Germandat de Vallfogona del Ripollès celebra el 50è aniversari del concurs de pessebres i per celebrar-ho organitza una exposició d´aquesta tradició nadalenca que s´inaugurarà el proper 17 de desembre.

Amb el suport de Vallfojove i l'Ajuntament, la Germandat ha preparat una exposició de pessebres que la gent ha guardat i que per primera i única vegada es podran veure al centre cívic. D´aquesta manera, l´entitat també celebra el seu 90è aniversari.

A més, en el marc d´aquesta celebració, estan ultimant un pessebre amb pancartes d´estampes protagonitzades per veïns i veïnes repartides pel nucli urbà.

El concurs de pessebres va néixer el Nadal de 1967, quan la Mútua de Previsió Social de Sant Julià, coneguda popularment com la Germandat, va engegar-lo per fomentar aquesta tradició catalana.

Es tractava que les famílies fessin a casa el pessebre i un jurat passés el dia de Sant Esteve al matí a puntuar-los. El veredicte es feia públic en la festa de la Germandat, que se celebrava el dia de Reis al migdia. El concurs va tenir tan bona acollida que any rere any més d´una vintena de persones hi han participat amb creacions espectaculars, tant pels materials com per les hores de feina dedicades.

El concurs de pessebres d´enguany es presentarà el 10 de desembre i els participants tindran temps fins al dia de Sant Esteve quan el jurat passarà casa per casa a veure les creacions de tots els participants.