L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha dut a terme diverses actuacions per evitar els despreniments de roques al marge esquerre de la presa de Sau. L'agència ha destinat 35.000 euros a assegurar i consolidar l'estabilitat de certs blocs de pedra de grans dimensions, instal·lant una barrera protectora contra petits despreniments i col·locant una malla que, en cas de mobilització d'algun bloc, el recondueixi cap a on no pugui afectar les persones.

Per accedir a l'interior de dues galeries de la presa cal resseguir un camí per la vessant del marge esquerre, aigües avall de la presa. Durant episodis de pluges intenses o gelades, hi ha blocs sencers de pedra que havien caigut al camí, afectant la seva operativitat.

En els darrers dies, després de dur a terme una neteja forestal, s'han descobert nous blocs potencialment perillosos, fet que pot requerir dur a terme noves actuacions sobre aquesta vessant, per millorar i garantir encara més la seguretat dels treballadors i visitants a la presa.

Aquesta actuació s'afegeix a la que l'Agència ja va dur a terme a finals d'octubre destinada a minimitzar el potencial erosiu de l'aigua en cas de l'alliberament pel sobreeixidor de cabals elevats.

En aquell cas, les tasques es van fer a la base de la presa. Es va rehabilitar l'estructura que esmorteeix l'aigua que s'allibera, que és la part de l'obra civil de la presa que rep el primer impacte de l'aigua que s'allibera pels sobreeixidors, òrgans de desguàs preferencials per a la gestió d'avingudes. Aquest vas esmorteïdor frena la força de l'aigua i evita danys a la llera aigua avall de la presa.

Els treballs es van englobar dins les tasques que l'ACA desenvolupa de manera periòdica per al manteniment i la millora de la seguretat en infraestructures de regulació de la seva propietat, per garantir un òptim funcionament de les instal·lacions que participen en l'explotació de la presa.