El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha demanat avui que ningú aprofiti aquest Dia de la Constitució per crear «un xoc de trens». Millo ho ha dit en referència als centenars d'alcaldes i regidors dels prop de 300 ajuntaments catalans que aquest 6 de desembre han decidit treballar als edificis consistorials. «Jo també treballo per celebrar el Dia de la Constitució», ha valorat el delegat, que ha fet una crida a evitar «un conflicte innecessari» i que ha rebutjat que els càrrecs públics obliguin als funcionaris a treballar el 6-D.

Des de la subdelegació de l'Estat a Girona, on Millo ha presidit l'acte commemoratiu de la Constitució, també ha considerat que els ciutadans de Catalunya «no volen una picabaralla» entre administracions: «Volen acords i solucions». En aquesta línia, el delegat del Govern espanyol ha elogiat la Constitució, «no sols com un text legal», sinó com una demostració «d'un període de convivència i concòrdia». Així mateix, Millo ha parlat de l'actual situació d'Itàlia. «Fer una reforma constitucional sense garanties porta a la inestabilitat», ha assegurat, al mateix temps que ha apel·lat a un diàleg des de la lleialtat, «que ningú pot témer».

El delegat de l'Estat ha apostat per mantenir l'esperit de la Transició i ha recordat la figura de l'expresident de la Generalitat Josep Tarradellas, qui -segons ell- va demanar «no dividir Catalunya». Per acabar, Millo ha reivindicat unes posicions obertes que respectin el marc legal i ha afegit que de la seva trajectòria a Girona ha après que «parlant la gent s'entén».