FIRES

Begur - Fira de Nadal. De les 11 del matí a les 8 del vespre a la plaça Esteva i Cruañes fira de Nadal de l'associació de Comerç i Turisme.

Campdevànol - Mercat d'artesania, ornaments i altres activitats a la Fira de Nadal. A partir de les 10 del matí, i durant tot el dia, a la plaça de la Mainada de Campdevànol: més de 25 parades d'ornaments, regals nadalencs i productes agroalimentaris artesans. Gran Haima d'Orient, per rebre el patge reial enviat per Ses Majestats els Reis d'Orient. A més, al llarg del dia, altres activitats com audició i ballada de sardanes, tions populars i rifes, entre d'altres.

Espinelves - Fira de l'Avet. De les 10 del matí a 2/4 de 8 del vespre fira de l'Avet amb parades, productes naturals i artesanals, exposicions i espectacles.

Girona - Fira de Nadal. De 2/4 d'11 del matí a les 9 de la nit a la plaça de la Independència Firanadal.

Porqueres. - Fira d'hivern. A les 10 del matí a la plaça Major inauguració de la mostra d'entitats i la fira de productes locals. A 2/4 d'11 del matí concurs de dibuix sobre asfalt. A les 11 del matí a la plaça Major arribad de la tractorada. A 2/4 de 12 del migdia a la plaça Major tastets de tres cançons de Nadal a càrrec de la coral les Estunes del centre cívic. A les 12 del migdia a la plaça Major espectacle infantil de la companyia La Banda Balca. A les 5 de la tarda a Can Carreras concerts amb el grup Què Tal. A les 6 de la tarda a Can Carreras concurs d'Allioli. A 2/4 de 8 del vespre ball amb el grup Què Tal.

La Vall d'en Bas - Fira de Sant Nicolau. Durant topt el dia fira de Sant Nicolau amb mostra d'oficis artesans, mostra de bestiar, fira d'artesania, gimcana i altres activitats i espectacles.

QUINES

Llagostera. A les 6 de la tarda al Casino Llagosterenc quina del Club Patinatge Llagostera.

Llers. A les 7 de la tarda al pavelló municipal celebració de la quina.

Palafrugell. A les 8 de la tarda, al Centre Fraternal

PESSEBRES

Girona és aquest any la «capital del pessebrisme» entre el 3 de desembre i el 2 de febrer: La Biennal catalana mostra 92 pessebres i 16 diorames dels Pastorets en cinc espais de Girona: el Claustre de la Diputació, el CaixaFòrum, l'entrada de l'Ajuntament, el Teatre Municipal i la Carbonera.

Olot acull la Mostra de Pessebres, que es podran veure a l'Hospici, el Museu dels Sants, Can Trinxeria, la Biblioteca Marià Vayreda i els Claustres del Carme

Al Monestir de Sant Esteve de Banyoles, l'Associació de passebristes de Banyoles organitza el 52è concurs de pessebres

TEATRE I BALLET

Girona - El Ballet de Moscou presenta a l'Auditori «El trencanous». A 2/4 de 9 del vespre, a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona, el Ballet de Moscou presenta l'espectacle «El trencanous». Un conte fantàstic, ple d'aventures i personatges fabulosos que ens delectaran amb les seves sublims danses acompanyades per la música insuperable de P.I. Txaikovski. El preu de l'entrada a l'espectacle és de 38 € (individual) / 20 € (grups de mínim 12 persones).

Palamós - Gespa Teatre presenta: 'Tots eren fills meus'P. A les 7 de la tarda, al teatre La Gorga, es representa una obra original d'Arthur Miller, un dels grans dramaturgs nord-americans del segle XX."Tots eren fills meus" planteja el conflicte en el si d'una família benestant americana, els anys posteriors a la II Guerra Mundial. Un passat familiar obscur i l'ambició d'enriquiment en temps de guerra marquen el fil d'aquest drama.

ASTRONOMIA

Olot - «Mirant el cel», visita guiada a l'Observatori Astronòmic de Batet. A les 7 de la tarda es portarà a terme «Mirant al cel», una visita guiada a l'Observatori Astronòmic de Batet. El preu d'aquesta activitats és de: 8 euros per persona, 4 euros per a menors de 10 anys. La visita també es realitzarà els dies 7 i 8 de desembre a la mateixa hora.