Un dels actes reivindicatius més destacats de la jornada d´ahir a tot Catalunya va tenir lloc a Celrà, on els regidors (que van anar a treballar) van aprofitar, amb l´alcalde al capdavant, per canviar el nom de la plaça de la Constitució del municipi (com s´havia dit fins ara) pel de plaça Maria Mercè Marçal. Un acte que va tenir l'assistència, entre altres, de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, qui va demanar «respecte» per la sobirania municipal i el dret dels ajuntaments a treballar.

«S'ha de respectar el que decideixi cada consistori, i els alcaldes i regidors han de fer allò que dictin les seves conviccions», va subratllar Forcadell. La presidenta també va sol·licitar que, més enllà dels càrrecs electes, no es posi el focus damunt dels funcionaris que ahir van decidir anar a treballar. «Que tothom faci allò que cregui; per la meva banda, el respecte absolut», va insistir. Aprofitant que Celrà va rebatejar ahir la plaça de la Constitució amb el nom de Maria Mercè Marçal, la presidenta del Parlament va destinar una part del seu discurs a reivindicar l'esperit de la poetessa i va fer una crida a la ciutadania en la defensa de les llibertats, siguin «individuals, col·lectives i de país».

Abans que es descobrís la nova placa, en un acte on hi van assistir prop de 200 persones, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va remarcar el fet que ahir el municipi va inaugurar «un espai de futur», deixant enrere el nom de la plaça Constitució «que no representa» la localitat. «Aquesta Constitució hauria de garantir la separació de poders, i en l'actualitat no podem distingir si la justícia fa política o la política fa justícia», va valorar Cornellà.