n El TERMCAT se suma a les actuacions en suport a La Marató de TV3 i amb el suport del Departament de Salut ha preparat un diccionari en línia que recull els termes bàsics dels problemes de salut que són el centre d'interès de l'edició d'aquest any: la terminologia de l'ictus, així com de les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

El recurs ofereix més de 200 fitxes amb els termes més freqüents emprats en aquest àmbit, amb les definicions, les notes explicatives i els equivalents en castellà, anglès i francès. Alguns dels termes que s'hi poden consultar són commoció medul·lar, ictus isquèmic, lesió cerebral traumàtica, neurorehabilitació o teleictus.

L'obra s'ha elaborat també gràcies a la col·laboració dels especialistes de l'Institut Guttmann, la Societat Catalana de Neurologia i la Unitat d'Ictus i Hemodinàmica Cerebral de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

El recull terminològic es presenta acompanyat d'un relat immersiu en què es contextualitzen alguns dels termes més destacats que es fan servir en la identificació i el tractament d'aquests problemes de salut. El TERMCAT manté així la línia de col·laboració amb els lingüistes del portal Ésadir.