En les darreres setmanes s´han acumulat 3 robatoris a les Planes d´Hostoles i 1 a Sant Feliu de Pallerols. El primer va tenir lloc el dimarts 22 de novembre, quan uns lladres van entrar en una casa de la urbanització del Jonquer. És una casa sola amb jardí però voltada de cases veïnes. Van entrar-hi per una obertura entre les sis i les set de la tarda i no ha transcendit que s´haguessin endut res d´importància. En el moment del robatori els habitants eren fora.

Un dia després, els lladres van entrar en un magatzem de maquinària agrícola. Van aprofitar una finestra lateral de la botiga. Van fer el robatori la nit del 23 al 24 de ­novembre. En aquesta ocasió es van endur 8 xerracs mecànics. A part del robatori, no van provocar més mals que el d´esbotzar la finestra.

El divendres 25 de novembre, van entrar en una torneria, van accedir als vestidors dels treballadors, on van obrir les guixetes i hi van buscar coses de valor. No ha transcendit que s´haguessin emportat res d´importància.

El darrer robatori va tenir lloc a l´església parroquial de Sant Feliu de Pallerols. La nit del divendres, dia 2 de desembre, els lladres van forçar la porta i hi van entrar. Un cop dins van buidar les caixes d´almoines que estan a les parets i -segons fonts de la Parròquia- no hi van trobar res.

Van aconseguir entrar a la sagristia. Es tracta del lloc on els sacerdots guarden els ornaments destinats al culte. Hi ha calaixos, armaris i mobles. Els lladres van obrir molts de calaixos, van deixar roba estirada al terra i, en conjunt, van crear un gran desordre. Amb tot, no van trobar res de valor.

Els períodes previs i durant els ponts llargs i el temps de vacances són quan els lladres aprofitent per entrar a cases, empreses i llocs on consideren que poden actuar sense ser descoberts.

Habitualment, els lladres busquen coses de valor sobretot diners o joies i si no en troben -a vegades- opten per no endur-se res.

Els Mossos d´Esquadra fan ­xerrades preventives per tal que els robatoris siguin impossibles o tinguin poques conseqüències. Expliquen als casals dels pobles que s´ha de deixar les cases ben tancades i que no s´han de deixar senyals del fet que els habitants són fora. També desaconsellen explicar en llocs públics coses com per exemple: Marxem deu dies de vacances».

Recorden que els lladres solen preparar els robatoris i es basen en les evidències que mostren una domicili, una botiga o una nau buits. Tot i això -a vegades-, hi han trobat gent dins.