FIRES

Begur

De les 11 del matí a les 8 del vespre a la plaça Esteva i Cruañes fira de nadal de l’associació de Comerç i Turisme.

Camprodon

Al centre del poble, d’11 del matí a les 9 del vespre, Fira de la Puríssima, amb esports, degustacions, decoració, vins i caves, complements i altres activitats. Durant els dies de la Fira hi haurà una mostra de decoració infantil, passejos en poni, la Caseta de Fusta i l’arbre dels Desitjos. A 2/4 de 12, pels carrers del poble, actuació d’un grup de percussió. Al llarg de tot el dia, Mercat Solidari a benefici de Creu Roja Vall de Camprodon i Càrites Vall de Camprodon a la plaça de la Vila. A les 6 de la tarda, a la plaça de la vila, cantada de la Coral Camprodon.

Espinelves

Fira de l’Avet - De les 10 del matí a 2/4 de 8 del vespre amb parades, productes naturals i artesanals, exposicions i espectacles.

Figueres

Fira de Nadal - De les 11 del matí a les 2 de la tarda i de 4 de la tarda a 2/4 de 9 de la nit fira-mercat de Nadal a la Rambla amb parades d’avets, caganers, pessebres, tions i torrons.

Girona

Fira de Nadal - De 2/4 d’11 del matí a les 9 de la nit a la plaça de la Independència Firanadal.

L'Escala

Fira de Nadal - De les 10 del matí a les 8 del vespre a la plaça Pekin mercat i fira de Nadal.

Olot

Fira de Pessebres i Mercat de Nadal als carrers del centre - Durant tot el dia als carrers Ferrarons, Bellaire, Pia Almoina i Alfons V, Mercat de Nadal, amb productes artesans i de decoració - A la plaça Major mercat de Nadal de Km 0 - Al carrer Sant Esteve fira del pessebre. - Al passeig d’en Blay mercat d’artesania amb la participació de 30 artesans alimentaris i no alimentaris amb productes naturals i de qualitat.

Porqueres

Fira d’Hivern - A 2/4 de 10 del matí al pavelló d’esports cursa popular de Porqueres per a diferents categories. A les 10 del matí a la plaça Major fira del petit mercader. 2/4 d’11 del matí xocolatada i després trobada castellera amb els Esperxats de l’Estany, els Minyons de Santa Cristina i els castellers de les Gavarres.

Ripoll

Fira de Nadal - Al llarg de la jornada a la plaça de l’Ajuntament.

Sant Pere Pescador

Fira de Nadal - A partir de les 10 del matí fira mercat amb artesania, productes nadalencs i tallers infantils.

PESSEBRES VIVENTS

Santa Pau -els dies 8 i 9- i la de Prullans de la Cerdanya -el dia 10- seran les primeres poblacions de Catalunya a fer les representacions de pessebres vivents. La Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya (ACPVC) ha commemorat el seu 25è aniversari, un esdeveniment que s'ha acompanyat de novetats importants com la possibilitat d'adquirir entrades en línia i una app des d'on es poden consultar tots els pessebres amb imatges, descripcions i localitzacions.

PESSEBRES

Girona és aquest any la «capital del pessebrisme» entre el 3 de desembre i el 2 de febrer: La Biennal catalana mostra 92 pessebres i 16 diorames dels Pastorets en cinc espais de Girona: el Claustre de la Diputació, el CaixaFòrum, l'entrada de l'Ajuntament, el Teatre Municipal i la Carbonera.

Olot acull la Mostra de Pessebres, que es podran veure a l'Hospici, el Museu dels Sants, Can Trinxeria, la Biblioteca Marià Vayreda i els Claustres del Carme

Al Monestir de Sant Esteve de Banyoles, l'Associació de passebristes de Banyoles organitza el 52è concurs de pessebres

A Sant Gregori, torna el Pessebre de Can Roseta. De les 11 del matí a la 1 del migdia i de 4 a 6 de la tarda visita al pessebre Can Roseta per veure 107 monuments de Catalunya fets amb suro i pedra i 22 oficis tradicionals.

MÚSICA

Girona - A les 10 de la nit al Sunset Jazz Club concert de Victor Branch.

L'Escala - Concert de nadales A partir de les 6 de la tarda per diferents indrets del nucli antic cantada de nadales. A les 8 i a les 10 del vespre, a l’Ultramar, actuació de The Ramblers.

Olot - A 2/4 de 8 del vespre a Can Trincheria concert de Loops. A les 11 de la nit al Teatre Principal concert de Cap Pela.

FESTIVAL DE LES AUS ALS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ

Del 5 a l’11 de desembre es celebrarà al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà el XXIV Festival de les Aus. Durant aquests dies podreu gaudir de múltiples activitats relacionades amb el món de les aus i la natura. Aquest és el programa d'aquest dijous: Exposició “Humor als Aiguamolls de l’Empordà” de Germain Malé (fotògraf i murri); exposició “Projecte LIFE Potamo Fauna”, del Consorci del Ter, sobre espècies amenaçades dels nostres rius; artir de les 10.30 h. Taller d’herpetologia “Compartim la bassa”; de les 11 a les 14 h. Agents rurals “Activitats de natura per a la mainada”; a les 12 h. Conferència d’Enric Fusté: “Projecte de recerca per a la rehabilitació de falciots”. Resultats sorprenents!; de les 12 a les 13.30 h. Visita guiada pels voltants del Cortalet “El món màgic dels ocells”; a les 13.40 h. Alliberament d’aus recuperades, a la closa del Cortalet.; a les 16 h. Visita guiada als ajocadors del Fluvià. Trobada al Centre d’Informació de Sant Pere Pescador (a tocar el pont, marge dret).

QUINES

Boadella. - A les 6 de la tarda a la Sala quina de l’associació cultural i juvenil.

Darnius - A les 6 de la tarda a la sala de la Societat quina de l’AMPA de l’escola.

L'Escala - A les 6 de la tarda al CER quina de Nadal.

Llagostera - A les 6 de la tarda al Casino Llagosterenc quina de la colla carnavalesca «No hi som per festes».

Llanars - A les 6 de la tarda a la sala de ball quina de l’Ampa.

Llançà - A les 7 de la tarda al pavelló municipal quina del CE Llançà.

Llers - A les 7 de la tarda al pavelló municipal celebració de la quina.

Palafrugell - A les 6 de la tarda, al centre Fraternal, quina.

Palau-savardera - A 2/4 de 7 de la tarda al centre cívic quina.

Ribes de Freser - A 2/4 de 6 de la tarda al pavelló municipal d’esports quinto a favor de la Marató de l’Associació de Dones de la Vall de Ribes.

Roses - A 2/4 de 7 de la tarda a l’envelat de la plaça Frederic Rahola quina organitzada per la AE Roses.

Sant Miquel de Fluvià - A les 7 de la tarda al local social quina.

Vilallonga de Ter - A 2/4 de 7 de la tarda a la sala de la Cooperativa quina popular a favor de la Marató