Mercats de Nadal

Una quinzena de poblacions gironines celebren aquests dies mercats de Nadal, aprofitant la proximitat de les festes. Entre els més grans hi ha els de Girona, Figueres, Olot, però també se'n celebren a Espinelves, Begur, Banyoles, L'Escala, Olot, Lloret, Planoles o Sant Joan de les Abadesses.

Pessebres vivents

Santa Pau -els dies 8 i 9- i la de Prullans de la Cerdanya -el dia 10- són les primeres localitats de Catalunya a fer les representacions dels seus pessebres vivents de les 43 entitats adherides a la Coordinadora a tot Catalunya. Una de les principals novetats per aquesta temporada és que la coordinadora ven entrades de manera anticipada a la web de l'associació.

Quines

La proximitat del Nadal ha fet que comencin a proliferar les Quines en moltes poblacions gironines. Aquest joc popular, molt similar al bingo, porta centenars de persones a centres cívics i pavellons amb la intenció de passar una bona estona i contribuir al finançament d'associacions, clubs esportius o causes solidàries. Aquest cap de setmana se n'han organitzat una vintena: Agullanda, Castell d'Aro, Colera, Figueres, Flaçà, Fortià, Garrigàs, La Bisbal, L'Escala, Llers, Llançà, Llagostera, Molló, Palau-Savardera, Palafrugell, Pals, Palau-savardera, Roses, Sant Pere Pescador, Viladamat o Vilajuïga són alguns dels municipis on se'n celebraran.

Música

Barbara Hendricks, la gran dama de l'òpera, du aquest dissabte a l´Auditori de Girona un programa de blues i gospel i espirituals negres. El mateix dia, al Sunset Jazz Club, Carles Benavent, únic músic espanyol que ha tocat amb Miles Davis, presenta l'espectacle «Sota l´estela de Miles Davis». A Salt, també dissabte, Albert Pla actua a La Mirona. A Olot, dissabte al vespre es podrà escoltar el Quartet Melt a la Sala El Torín, i By the Gospel River al Teatre Principal