n Endesa ha «telecomandat» dues línies elèctriques de mitjana tensió a les comarques gironines amb l'objectiu de reforçar el servei a clients de 13 poblacions del Gironès, el Pla de l'Estany, l'Alt i el Baix Empordà.

La millora ha consistit en la instal·lació d'un sistema de telecontrol que permet maniobrar les infraestructures a distància i garanteix, per tant, una restitució més ràpida del subministrament elèctric en cas de produir-se una incidència.

Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 36.000 euros, aportats íntegrament per la Companyia, «millora la gestió eficient de la xarxa». En concret, en una de les línies s'han aprofitat les cabines compactes ja existents per motoritzar-les i instal·lar-hi el sistema de telecomandament, uns dispositius que permeten el control, la localització i l'aïllament d'incidències, reduint la seva durada.

D'altra banda, a l'altra línia s'ha substituït un interruptor aeri de tipus convencional per un altre de compacte, també aeri, que compta amb un gas de característiques especialment aïllants, «fet que el fa més segur per a les persones que han de manipular-lo i també més robust de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució», expliqua la companyia. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients. D'aquesta manera, a través de maniobres a distància des del Centre de Control de la Companyia, ubicat a Barcelona, s'evita la necessitat de desplaçar equips d'intervenció sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs.