Cares d'emoció, algun dubte dels menuts més inexperts i moltes ganes d'aixafar neu. Així ha estat la imatge de les estacions del Pirineu central durant aquest macropont. La pista Llarga de La Molina, una de les habituals per als debutants, ha estat aquests dies un punt de trobada de famílies amb nens i joves en edat escolar. Els gruixos actuals i l'obertura de 38 de les 63 pistes han fet que els últims dies s'accentués encara més el que és una característica habitual de La Molina i Masella: el perfil familiar dels esquiadors.

Masella ha comptabilitzat 6.600 esquiadors només el dia de la Puríssima. També a La Molina i a Port del Comte han fet «un balanç molt positiu» dels últims dies, amb centenars de persones a les pistes. Si bé apunten que la previsió és que de cara a la segona meitat del macropont, especialment avui i diumenge, 10 i 11 de desembre, «l'afluència vagi in crescendo».

Fonts de Masella avancen que, durant aquests propers dies, la meteorologia estarà marcada pel temps estable i l'ambient assolellat, amb sol i condicions perfectes per esquiar durant el dia.

Anna Sirvent, responsable de Comunicació i Promoció de la Molina, valora també molt positivament l'inici de temporada. Funcionen el 63% de les pistes i hi ha disponible el 60% del domini esquiable, així com activitats diverses com el tubbing, el parc d'aventura als arbres o el circuit de raquetes, els segways i els inflables de la pista Llarga. També són oberts els remuntadors de Cap de Comella, Alabaus, Pista Llarga, Fontcanaleta, Torrent Negre, Trampolí, Set Fonts, Bosquet, Cinta Pista Llarga, Comabella i Debutants. El perfil d'esquiadors ha estat bàsicament de famílies que fan una escapada, i de joves i infants que aprofiten les vacances escolars per entrenar-se amb els seus respectius clubs d'esquí.

És el cas de la Núria Gimeno de Sant Pere de Ribes, al Garraf, que ha pujat aquests dies de festa a La Molina perquè els petits de casa, en Martí i l'Oriol, poguessin esquiar. «Venim a la Cerdanya per la proximitat i per l'ambient familiar de les pistes ceretanes de La Molina», explicava, de bon matí, al costat del seu marit, Rafa.

Pels mateixos motius hi eren amb els fills Carme Feliu i Maria Ferrer, de Barcelona i Girona, respectivament. Els petits Albert i Joana s'estrenaven baixant la pista Llarga, acompanyats de les seves orgulloses mares. «Ens hi hem estat quatre dies, i els nens han fet un curset per aprendre a esquiar que ha anat molt bé», relatava Feliu. Al voltant dels esquiadors, durant tot el macropont, s'han pogut veure també famílies amb trineus i nens entretinguts fent ninots de neu, com la filla d'Anna Polino, de Mataró.

Durant el superpont també ha iniciat temporada el domini d'Alp 2.500, format per les estacions de la Molina i Masella, amb 81 quilòmetres esquiables, 77 pistes i 27 remuntadors en funcionament.

A Masella, amb 41 quilòmetres esquiables, hi ha obertes 36 pistes, 15 remuntadors i 4 telecadires. Els sectors en funcionament, en aquest cas, són els d'Isards, la Tosa, Cap del Bosc, Bosc d'Alp, Coma Oriola, Pla de Masella, la Pleta i Coma Pregona.