Els Pokemon han desaparegut, o estan a punt de fer-ho, de les botigues de joguines de Girona, on l'activitat és frenètica a les portes de Nadal i Reis. Aquesta última setmana, amb comerços oberts en dies festius i ponts laborals, s'ha disparat la feina d'aquests establiments, on el rànquing del més venut inclou tot el relacionat amb la Patrulla Canina, nines de la sèrie Ladybug, Hatchimals -uns pollets que requereixen la cura de l'infant per sortir de la closca i fer-se adults-, una àmplia varietat de ninots interactius, les nines de Frozen, els patins o qualsevol altre element de Soy Luna -ambdues de l'univers Disney- i les múltiples varietats de drons -l'última Barbie en té un de galàctic.

Al costat d'aquestes joguines fruit de l'última moda o de sèries i pel·lícules, tampoc es deixa de vendre el que l'encarregada de Joguines Somnis de Girona qualifica de «clàssics»: Lego, Playmobil i tot l'imaginari Star Wars, amb una nova entrega de la saga a punt d'estrenar-se al cinema. Seguint la tendència general, en aquest comerç venen molts «pekebabies» Emma, una nina interactiva que parla; però també el joc de taula Caza fantasmas i ja han esgotat les existències de Pokemon. A la botiga Juguettos descriuen una situació similar, tot destacant la demanda pels peluixos interactius, els ninos de Pin y Pon o les joguines de My little pony.

En contrast amb aquesta oferta, altres establiments gironins aposten per les joguines tradicionals -com La Carpa- i educatives -com Zeppelin, Eurekakids o la cooperativa Abacus.