El diputat al Congrés Marc Lamuà serà el nou primer secretari de la federació del PSC a les comarques gironines. La comissió electoral de les primàries ha proclamat Lamuà candidat després que hagi rebut el suport del 36% de la militància; ara haurà de ser ratificat al congrés que el partit celebrarà el gener. De fet, el passat divendres Lamuà es va quedar sol en el procés de primàries per liderar el PSC gironí, ja que Consol Cantenys -l'única altra aspirant- va retirar la seva candidatura per la falta d'avals.

Lamuà, que fins ara ha estat secretari d'organització, ha presentat 282 avals que la comissió electoral socialista ha validat aquest dilluns. Això representa el 36% dels militants del PSC i de les Joventuts Socialistes de les comarques de Girona. El reglament de les primàries fixava que cada precandidat havia de tenir, com a mínim, 167 avals (que suposen un 20% de la militància). El partit ha remarcat que es tracta de «la quantitat més gran de suports recollida per un precandidat en la història del PSC gironí».

A partir d'ara, Lamuà treballarà en la composició de la nova executiva de la federació socialista de les comarques gironines. Els militants hauran de ratificar tant aquesta direcció com el nou primer secretari al congrés que la formació farà el proper 21 de gener a Figueres. Lamuà, que és secretari d'organització del PSC gironí des de principis del 2013, substituirà Juli Fernández al capdavant del partit. Fernández -que ha liderat la formació des del febrer del 2012- no ha optat a la reelecció perquè ha decidit prioritzar l'alcaldia de Palafrugell, la presidència del grup socialista a la Diputació i la nova responsabilitat d'adjunt d'organització del PSC català.