Una veïna de Sant Jaume de Llierca de 68 anys va morir ahir al matí atropellada pel seu propi vehicle quan aquest es va desfrenar en un carrer en pendent i ella, que n'havia baixat per llençar les escombraries a un contenidor, va intentar aturar-lo sense èxit des de l'exterior. Segons va informar el Servei Català de Trànsit (SCT), els fets es van produir a dos quarts de nou del matí ahir al carrer Progrés de Sant Jaume de Llierca.

La víctima de l'accident, Pilar Puigvert, anava amb el seu cotxe i acompanyada per una altra dona. Va aparcar el vehicle, un Hyundai, al carrer Progrés, uns metres més amunt del Centre Cívic, on hi ha una àrea amb diversos contenidors de reciclatge. El carrer Progrés parteix de la travessa pel poble de l'antiga N-260 i puja amb pendent considerable cap a la muntanya.

Segons fonts dels Bombers, la dona va llençar les escombraries als contenidors del Centre Cívic i va caminar carrer avall, en direcció contrària al lloc on havia aparcat el cotxe. A mig camí, però, el vehicle, que estava desfrenat per causes que es desconeixen i s'estan investigant, va començar a baixar carrer avall. La veïna de Sant Jaume de Llierca va intentar impedir-ho col·locant-se davant del vehicle, però la inèrcia i el pes de l'automòbil van provocar que en l'intent la conductora resultés atropellada, segons van confirmar els Mossos d'Esquadra. Com a conseqüència de l'accident la dona va morir.

Al lloc de l'accident van acudir-hi tres patrulles dels Mossos d'Esquadra, cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques), que van intentar reanimar la víctima sense èxit.