Un jove de 27 anys ha mort aquest dilluns al migdia mentre feia escalada al Ripollès, en una zona propera a l'estació de Vallter2000. L'accident ha tingut lloc poc abans de dos quarts de dotze del migdia. La víctima ha anat a parar en una canal, ha patit un traumatisme cranioencefàlic i ha mort a conseqüència de la caiguda.

Els Bombers i els Mossos d'Esquadra han activat els seus equips de muntanya, que s'han desplaçat fins a l'àrea on ha tingut lloc l'accident per rescatar el cos del jove escalador. Fins a la zona també hi ha anat l'helicòpter medicalitzat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM).

Segons les primeres informacions, el jove estava fent pràctiques d'escalada a la zona del Gra de Fajol Petit de 2.567 metres d'altura, al municipi de Setcases, quan ha tingut lloc el fatídic accident.

Tot apunta que anava en solitari i per causes que es desconeixen s'ha precipitat al buit. Una persona que es trobava en aquell moment al refugi d'Ulldeter, a uns centenars de metres de la muntanya, ha vist com es produïa la caiguda i ha alertat immediatament als serveis d'emergència.

Ràpidament han anat al lloc els Bombers, ja que aquell moment hi havia especialistes dels Grae a la zona fent pràctiques. En pocs minuts han pogut rescatar la víctima, efectius mèdics dels Bombers -el GEM- l'han pogut estabilitzar, però un cop a la zona de l'estació de Vallter, el jove ha mort,. tot i practicar-li maniobres de reanimació cardiopulmonar, no han pogut fer res per salvar la vida de l'escalador.

Posteriorment, s'ha procedit a l'aixecament del cadàver i els bombers han traslladat el cos fins al tanatori de Ripoll.

Els Mossos estan investigant el succés i per ara no n'ha transcendit la seva identitat.