Malgrat la voluntat d´enclaustrar els militars dins la base de Sant Climent Sescebes, l´Exèrcit segueix mantenint la cordialitat amb les institucions de la província i el protocol es manté intacte; sense perdre de vista que la seguretat i defensa nacional no és competència municipal.

Fonts dela comandància militar de Girona indiquen que les Unitats de l´Exèrcit de Terra se seguiran formant com fins ara, els ajuntaments de la província seran informats quan es moguin columnes de soldats durant les maniobres perque sàpiguen el nombre de militars i vehicles que circularan pels municipis, els exercicis amb foc real seguiran fent-se exclusivament en terreny militar -com fins ara- i en tots els actes institucionals es convidarà els responsables polítics que correspongui.

Les invitacions

Encara que la moció aprovada per la Diputació demana explícitament que no s´assisteixin a desfilades i actes d´exaltació militar, l´Exèrcit no ha deixat de convidar el president de l´organisme cada vegada que n´ha tingut ocasió. Ho va fer durant el dia de les Forces Armades, durant la commemoració de la mort del general Álvarez de Castro -que dóna nom a la base de Sant Climent- i durant els actes de la patrona d´infanteria, Nostra Senyora de la Puríssima i Immaculda Concepció -8 de desembre-, però el president de la Diputació no hi va assistir.

A la base de Sant Climent Sescebes han tornat durant el mes de novembre els soldats que van passar-se més de mig any a l´Iraq formant soldats iraquians que van participar a l´ofensiva de Mossul.