Aquesta setmana s'encara la recta final del cicle de conferències i activitats que l'ICS Girona, l'IAS, l'Idibgi i la UdG sota el paraigua del Departament de Salut han organitzat per La Marató de TV3La Marató, dedicada a l'ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

Els matins del 13, 14 i 15 de desembre alumnes de la UdG faran activitats d'educació sanitària als CAP de Girona, a l'hospital Trueta i al parc Martí i Julià. A més, els tres campus de la UdG també seran l'escenari de més accions d'educació sanitària i s'hi faran «càpsules de ciència», és a dir, xerrades de curta durada dutes a terme per especialistes i professors.

El dijous 15 es farà la pedalada solidària a l'hospital de Santa Caterina, en què pacients de la Unitat de Rehabilitació Cardíaca faran quinze minuts de cicloergòmetre. Per cada minut pedalat, la Unitat donarà un euro a La Marató. A la tarda es tornarà a repetir l'activitat de sensibilització a la plaça de Pompeu Fabra, com a pas previ a la darrera sessió del cicle de conferències, que tindrà lloc a les 7 a l'Auditori Josep Irla i que clourà la programació.