L'Ajuntament de Sant Gregori ha finalitzat la primera fase de millora de la mobilitat als seus carrers. Des de finals de 2015 i principalment durant tot aquest any 2016 s'han millorat diversos punts de la via pública del nucli urbà, sobretot passos de vianants i punts concrets de voreres de diferents carrers per garantir un millor pas de persones amb mobilitat reduïda.

En exercicis anteriors ja s'havien fet obres de millora de mobilitat al carrer Serra i Caballé, carrer del Gàrrep, a l'avinguda de Girona o al carrer Rocacorba. En aquesta ocasió l'Ajuntament de Sant Gregori va reservar (al Ple municipal de juliol de 2015) la xifra de 100.000 euros per a aquesta nova fase, amb aquesta inversió s'han pogut adequar 16 passos de vianants corresponents a 9 punts, entre els anys 2015 i 2016, les obres s'han executat al carrer Bruguera, carrer de Baix, carrer Argelaguet, carrer Rocacorba, carrer Montseny, carrer Jacint Verdaguer, carrer Pau Casals i avinguda de Girona. També s'han millorat punts concrets de les voreres al carrer Jacint Verdaguer, al carrer Argelaguet, al carrer Montseny i al carrer Llémena amb reposició i rebaix de pendents dels panots de la vorera o la col·locació de cautxú als escocells dels arbres al carrer Pagesos per donar més amplitud al pas de les persones.

Prioritat de legislatura

L'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, explica que la millora de la mobilitat és una prioritat per a aquesta legislatura per això des de l'inici es va fer una previsió d'inversió per començar a treballar en aquest aspecte. «En aquest any i mig creiem que s'ha fet una bona feina però cal seguir treballant en aquesta línia per tenir el màxim de punts del nucli urbà totalment accessibles per a tothom, és una gran millora per a totes les persones». A part de fer les voreres i creuaments més accessibles l'objectiu és fer més segures les zones de vianants. En aquest sentit, els alumnes de l'INS Vall de Llémena estan elaborant un mapa de mobilitat per marcar els punts de la via pública que cal seguir adaptant.