Els trens d'alta velocitat que enllacen Catalunya amb França compleixen el seu tercer aniversari amb més de 2,5 milions de viatgers transportats a un total de 19 ciutats franceses.

En un comunicat, Renfe, que manté des de fa vint anys una aliança amb la Société Nationale des Chemins de fer Français (SNCF), va informar que, gràcies a l'acord de cooperació dels serveis internacionals entre les dues entitats, un total de 10 milions de clients han viatjat fins a França durant aquests anys.

L'inici d'aquests serveis entre els dos països, intensificats des de fa tres anys gràcies als trens d'alta velocitat, va néixer per gestionar, mitjançant l'empresa Elipsos, els serveis Tren-Hotel, que connectaven Catalunya amb París, Milà i Zuric.

Campanya especial

Amb motiu del 20è aniversari d'aquesta aliança, Renfe i SNCF han llançat la campanya #20conNosotros, una promoció especial que permetrà viatjar a França, entre el 10 de gener i el 30 de març del 2017, per només 20 euros en classe turista i per 40 en preferent.

En el cas dels trajectes més curts, que uneixen Perpinyà, Beziers i Narbona amb Barcelona, Girona i Figueres, el preu serà de 15 i 30 euros en les respectives categories.

Una promoció especial que estarà disponible aquests dies i fins al 16 de desembre i que es podrà adquirir a través dels canals habituals de venda.

Actualment, els serveis de Renfe-SNCF connecten Barcelona, Girona i Figueres amb París, Lió, Marsella, Perpinyà, Narbona, Montpeller, Nimes, Avinyó, Ais de Provença, Valence i altres grans ciutats de França.

Des de Madrid, Saragossa i Tarragona, els viatgers poden desplaçar-se fins a Marsella, la Provença, Avinyó i Ais en Provença a través de les ciutats del sud del país gal (a través de ciutats com ara Perpinyà, Narbona, Montpeller i Nimes).