La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ahir, va lliurar 21 claus als beneficiaris de pisos de lloguer social situats al carrer Abat Racimir, al barri de Sant Miquel d'Olot. En l'acte d'entrega, Borràs va ressaltar la compra de 28 pisos feta per la Generalitat i l'Ajuntament de la capital de la Garrotxa el passat mes de maig a través del dret de tanteig i retracte de les administracions envers els propietaris d'habitatges buits.

Borràs va explicar que a través del dret de tanteig i retracte, la Generalitat ha ampliat en 377 pisos els habitatges de la borsa de lloguer social. Va precisar que 93 d'aquests habitatges són a les comarques gironines.

En el mateix acte, el regidor d'Habitatge per l'Ajuntament d'Olot, Josep Berga (PDECat), va indicar que, de les claus atorgades, 18 han anat a parelles o joves sols de menys de 35 anys.

Les dues claus restants han estat per a una família regida per un sol membre i una família de persones de més de 65 anys. Berga va definir: «Són parelles joves i algun jove individual que es volen emancipar i que a vegades per culpa dels sous que tenen els és difícil arribar a accedir un habitatge».

L'edil olotí va explicar que els preus dels lloguers es mouen entre els 200 i els 300 euros al mes. Va precisar que el més car és un de 90 m2 de 3 habitacions, el preu del qual és de 390 euros. Berga va dir: «Donar les claus abans de Nadal ens fa pensar que és una notícia molt bona».

L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDECat), va demanar als beneficiaris que col·laborin amb el barri de Sant Miquel. Va exposar: «Que podem venir a passejar i a veure el Ball Pla de Sant Miquel».

Joves independents

Entre els joves que van recollir claus, hi havia Ivan Romero. Va explicar que havia sabut pels mitjans de la promoció hi havia decidit apuntar-s'hi. Va explicar que vivia amb els pares i es volia independitzar i gràcies a l'oferta de l'Ajuntament ho ha aconseguit.

La parella formada per Sònia Aguilera i Èric Arjona va explicar que van trobar treball i volien independitzar-se. Van indicar que volien un pis assequible per començar a viure en parella. Quan van saber de l'oferta de l'Ajuntament s'hi van apuntar per tal d'aprofitar l'oportunitat.