El judici contra dos narcotraficants francesos que van tractar d'introduir 41 quilos de cocaïna a la província en el xassís d'un Ford Mustang importat des de Panamà probablement se saldarà amb una condemna de 8 anys de presó dels quals només n'hauran de complir quatre perquè el 2020 seran expulsats del país. Aquesta és la petició que ahir va formular la fiscal durant la vista celebrada a la secció quarta de l'Audiència Provincial de Girona i amb la que es va mostrar conforme la defensa, exercida pel lletrat Joaquim Bech de Careda.

Que els dos acusats admetessin els fets durant la seva declaració i que un agent del Servei de Vigilància Duanera (SVD) descrivís de quina manera es va descobrir el tràfic de drogues i se'ls va arrestar va permetre a les parts renunciar a la resta de proves i enfilar directament amb les conclusions definitives, que van ser exactes.

L'operatiu

A través d'una empresa pantalla, els narcotraficants es van fer importar un Ford Mustang des de Panamà amb 42 quilos de cocaïna oculta al xassís amb una cobertura de plom que la feia indetectable als rajos X.

El vehicle va arribar en un contenidor marítim el 4 de març de 2016. Els acusats el van recollir a l'empresa consignatària i van traslladar-lo a una nau de Cassà de la Selva que havien llogat per tres mesos pagant per anticipat.

Els agents duaners van seguir els traficants i, tres dies després, mentre feien tasques de vigilància, van escoltar com els traficants estaven serrant a l'interior. Els policies van trucar a la porta però ningú els va obrir i els traficants van intentar fugir per darrere, encara que no van tenir escapatòria perquè hi havia més agents esperant-los.

En accedir a la nau van veure que el Mustang començava a ser desballestat i en el seu interior hi havia diversos paquets. En total, 55 tauletes de cocaïna.

Els processats s'enfrontaven inicialment a 12 anys de presó, però ahir fiscal i defensa van sol·licitar-ne 8. «Estem molt satisfets perquè la fiscalia ha baixat de 12 a 8 anys amb una ordre d'expulsió al quart any; de totes maneres, demanaré que compleixin la condemna a França», indica la defensa.