Fires de Nadal

Desenes de poblacions gironines celebren aquest cap de setmana fires i mercats de Nadal, amb un munt d'activitats complemenàries, que van des de la cantada de nadales, a la celebració de tallers infantils.

Entre d'altres, avui en podeu trobar a Blanes, Calonge, Castelló d'Empúries, Figueres, Girona, Llagostera, Palamós, Pals, Roses, i Sant Feliu de Pallerols.

Pessebres vivents

Gairebé un miler d'actors voluntaris participaran aquest cap de setmana una desena de pessebres vivents que es representaran en diferents localitats de les comarques gironines. Avui s'han programat representacions a Anglès, Bàscara, Castell d'Aro, Brunyola, Llançà, Llers, Olot, Pals, Peralada, El Port de la Selva, Roses, i Sant Martí Vell.

Pastorets

La representació dels Pastorets torna un any més coincidint amb les Festes de Nadal. Avui podeu veure'n a Blanes, Cassà de la Selva, al barri de Sant Narcís de Girona, a Roses (diumenge), i a Sils.

Patinar sobre gel a Olot, Palafrugell i la Jonquera

Patinar sobre gel és tota una experiència. A diferència de moltes ciutats del centre i nord d'Europa, on aquesta pràctica està molt extesa, a casa nostra ens hem de conformar en les pistes que molts ajuntaments, empreses o associcions de comerciants instal·len de forma provisional durant les festes de Nadal. L'única pista oberta tot l'any es troba a Puigcerdà. Aquests dies, també podem patinar a la Plaça Major d'Olot, a Palafrugell i al centre comercial Gran Jonquera Outlet&Shopping

Fem cagar el tió

El tió es fa cagar en família la Nit de Nadal, però cada vegada és més freqüent fer cagades col·lectives en llocs públics. Avui es podrà fer a Begur (12.30 h), Cassà (de 10 a 14 h), L'Estartit (11 h), Les Planes d'Hostoles (10 h.), i Maià de Montcal (17 h.)

Tarda de Quines

Des de principis de mes algunes poblacions de les comarques gironines ja han iniciat la temporada de quines. Avui, hi ha diferents pobles que organitzen aquest sorteig popular que sovint serveix per recaptar fons per a diferents finalitats. Aquesta tarda se'n celebren a Banyoles, Begur, Bellcaire, Besalú, Calonge, Cassà, Castell d'Aro, Cruïlles, Esclanyà, Llagostera, Llanars, Llançà, Llers, Palafrugell, Palau-savardera, Peralada, Platja d'Aro, Quart, Sant Miquel de Fluvià i Sant Pere Pescador.

Concert de Pep Sala a l'Auditori favor de l'Oncolliga

Pep Sala actua avui a a dos quarts de vuit del vespre a l'Auditori de Girona en el darrer acte del vintè aniversari de la Fundació Oncolliga de Girona. L'exmembre de Sau acturà acompanyat de diverses veus que seran una autèntica sorpresa per al públic. Sala oferirà clàssics del seu repertori, però també peces del seu darrer treball discogràfic. També es podrà fer una aportació benèfica a la fila zero del concert

Concert de Nadal de La Principal de la Bisbal a Palamós

A les 12 del migdia al Teatre la Gorga de Palamós concert de Nadal amb La Principal de la Bisbal. Sota la direcció de Francesc Cassú, La Principal oferirà un concert en dues parts, amb un programa que inclou sardanes i versions de temes nadalencs. Amb aquest acte arranca també la campanya de Nadal que inclou diverses activitats a la població.