La província de Girona ha registrat la xifra més baixa de visitants dels últims set anys en un mes de novembre. Les dades provisionals de la conjuntura turística hotelera de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) revelen que només 112.000 persones van venir de visita el mes passat a les terres gironines. Això suposa una caiguda de 10.000 turistes respecte al novembre de 2015, una baixada significativa i ininterrompuda des de l'any 2009.

La pèrdua de visitants s'explica sobretot per la poca oferta de vols que hi ha aquest hivern a l'aeroport de Girona, amb només deu rutes amb destinació a ciutats europees i del nord d'Àfrica, i ha anat acompanyada d'una caiguda del nombre de pernoctacions. Si l'any passat els hotels i pensions en van registrar 272.900 al novembre, enguany la xifra s'ha rebaixat fins les 263.000.

La nota positiva la posa el temps mitjà de permanència dels visitants a Girona. La província ha perdut turistes però els que han vingut s'han quedat més temps. Aquest novembre l'estada mitjana s'ha situat al voltant de 2,35 dies. Des del 2009 (quan el temps va ser de 2,58 dies) que la permanència ha estat més breu, situant-se al voltant dels 2,20 dies aproximadament. Pel que fa al tipus de visitant, destaca, com ja ve essent la tònica habitual dels últims anys, una majoria de turistes d'arreu de l'Estat espanyol (principalment de Catalunya). Durant el novembre passat el turisme intern va contribuir amb 64.775 visitants, mentre que l'estranger es va situar en 47.300. En pernoctacions encara guanya el turisme forani, si bé només per una petita diferència de 1.000 persones respecte als viatgers de l'Estat.

Al conjunt de Catalunya les xifres són més optimistes. El nombre de viatgers ha augmentat un 5% entre aquest novembre i el mateix mes de l´any anterior i ha superat lleugerament el milió de persones (en concret, 1.009.082 visitants, segons informa l´ACN). El nombre de pernoctacions en establiments hotelers al mes de novembre a Catalunya ha crescut un 4% interanual fins arribar als 2,29 milions, segons les mateixes dades de l´INE.