L'Agrupació Local del Partit Comunista de Pinos Puentes va ser la formació política més aclamada ahir a Granada després que el 04536 es convertís en el segon premi del sorteig de la loteria, i repartís una mica més de la meitat dels 56 milions d'euros que van tocar en aquesta localitat.

La seu local d'Izquierda Unida, en la qual està integrada el Partit Comunista, es va convertir en un punt de trobada i celebració, i una hora després de caure el premi la Policia Local va haver de taller parcialment el carrer, en un poble que frega el 30 per cent d'atur, segons va rercordar el seu alcalde, Enrique Medina.

El premi estava dotat amb 1.250.000 euros per sèrie, és a dir, 125.000 euros el dècim. Malgrat que el gruix de milions s'ha quedat a Granada, altres poblacions van rebre també pessics: València, Fuengirola (Màlaga), Medina del Campo (Valladolid), Madrid, Cadis o Callosa de Segura (Alacant).

A València, una de les afortunades, Mercedes Montes, premiada amb 1.200 euros, el celebrava a crits: «Prepararé un bon sopar per als meus néts, les meves filles i els meus gendres». «No sé què passaria si em toca la grossa... Em moro. És que no tinc ni un duro», va reconèixer.

A més, deu dècims d'aquest número es van vendre al carrer Balmes de Barcelona, mentre que una altra sèrie es va repartir a Salou. També es van vendre dècims, la majoria per terminal, a Abrera, Barcelona, Castelldefels, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet, Sabadell, Sant Boi, Sant Pere de Ribes, Vic , Viladecans, Castell-Platja d'Aro, Olot, Portbou, Lleida, Deltebre, Falset i Vinyols i els Arcs. En total, a Catalunya, uns 5,6 milions.