La Policia Local de Llagostera ha identificat l´home que el 19 de desembre va llançar vius nou cadells de gos a un contenidor situat davant de la zona esportiva de la urbanització La Canyera. Els agents havien demanat col·laboració ciutadana per localitzar-lo i la investigació ha donat els seus fruits perquè han pogut esbrinar qui era l´amo dels gossos. La policia ha denunciat el propietari dels animals, un veí de Llagostera, davant el Jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona. A més, els agents s´han fet càrrec també de la mare i d´un desè cadell que encara tenia el propietari denunciat. Als dos animals els han traslladat a casa de la veïna que es va oferir voluntàriament a cuidar i alletar els nou cadells.

La Policia Local de Llagostera recorda que el maltractament animal és un delicte tipificat al codi penal i pot comportar penes de presó. La investigació oberta per la Policia Local quan van trobar els nou cadells llançats a les escombraries ha culminat amb una denúncia contra l´amo dels gossos davant el Jutjat d´instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Durant les darreres dues setmanes han trobat família per a molts dels cadells. De fet, només quedaven dos cadells dels trobats al contenidor sense família. L'Ajuntament de Llagostera fa saber que qui estigui interessat a adoptar-ne algun es pot posar en contacte amb la veïna que els cuida, Deborah Pinto, a través del seu perfil de Facebook.