L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha millorat un tram de sis quilòmetres de la llera d'un torrent que transcorre per Sant Andreu Salou. En total, l'ens ha invertit més de 28.000 euros en els treballs, que han consistit en la retirada d'arbres morts i caiguts amb risc de precipitar-se a la llera. Segons l'ACA, mitjançant aquesta actuació, s'han retirat elements vegetals que puguin interrompre la lliure circulació de l'aigua i reduir així el risc de desbordaments en cas d'avingudes

L'Agència Catalana de l'Aigua ha finalitzat les actuacions destinades a millorar un tram de sis quilòmetres de longitud de la llera de la riera de la Benaula, fora de la zona urbana de Sant Andreu Salou.

El tram on s'han dut a terme els treballs està comprès entre la carretera GIV-6741 i la confluència de la riera de la Benaula amb la riera de la Gotarra, i segons l'ens públic presentava diversos arbres morts, tombats i caiguts a la llera, que podien obstaculitzar la lliure circulació de l'aigua en cas d'avinguda.

Evitar inundacions

Els treballs, per tant, augmentaran la secció de desguàs del torrent i reduiran el risc d'inundacions en cas d'avingudes. L'Agència Catalana de l'Aigua va informar ahir en un comunicat que té previstes una vintena d'actuacions en lleres de cursos fluvials gironins, que s'estan duent a terme per garantir la lliure circulació de l'aigua i el bon estat de la llera de les rieres.