La Cerdanya Film Comission estima que l'activitat que genera a la vall en un any hi aporta directament més de 30.000 euros en serveis com ara els turístics. Aquesta repercussió directa es va establir durant el 2015 i el 2016 amb l'arribada a la vall de 17 i 36 enregistraments, respectivament, d'anuncis, documentals, pel·lícules, sèries de televisió o sessions de fotografia comercial. Així es desprèn del balanç que ha fet l'entitat dels dos últims exercicis, en els quals ha vist acomplerts els objectius pel que fa a la promoció de la Cerdanya com a escenari per a rodatges, però no els de finançament.

Aquestes dificultats de finançament podrien posar en perill la mateixa entitat i la seva activitat. Durant el 2016, els responsables de la Cerdanya Film Comission, amb el seu president, Jordi Forcada, al capdavant, van dur a terme una roda de trobades amb ajuntaments de la vall com ara els de Llívia, Bolvir, Ger, Guils i Montellà i Martinet. Si bé la proposta de l'entitat va ser ben rebuda per les administracions locals, encara no ha pogut establir un sistema de finançament fix que n'asseguri la continuïtat.

En la mateixa línia, l'entitat ha establert acords d'ajuda amb el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Puigcerdà, que, però, tampoc no s'han concretat. La capital comarcal s'ha compromès fins i tot a estudiar un pla d'inversió durant aquest 2017. Per tal d'obrir noves possibilitats de creixement, l'entitat també ha iniciat converses amb institucions com ara l'Observatori del Paisatge i l'Institut Ramon Muntaner. De moment, però, les inversions de la CFC per atraure rodatges les fan a títol particular els seus membres.

A pesar d'aquest panorama econòmic, l'entitat ha vist créixer la seva activitat, sobretot pel que fa a la gravació de curts i les sessions de fotografia comercial. En aquests àmbits, sobretot, la Cerdanya s'està consolidant com un referent per al sector audiovisual, gràcies, principalment, al fet d'oferir les zones de muntanya més pròximes a l'entorn de rodatge de Barcelona. Vist el creixement de rodatges dels últims dos anys, la CFC preveu per a aquest 2017 un nou increment de produccions.

Els membres de la Cerdanya Film Comission han fet una crida a les administracions a participar econòmicament en un objectiu que és un «servei públic», tal com estableixen les seves bases rectores i, doncs, a no posposar més la seva part de responsabilitat en la promoció de la vall.