Els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes que van intentar estafar dos avis a Porqueres i Banyoles (Pla de l'Estany) simulant accidents de trànsit. Els fets van passar el 5 de gener. Els dos home, de 27 i 32 anys, nacionalitat francesa i veïns de Perpinyà, es van acostar a un home gran que havia aparcar el seu vehicle per anar a l'hort, a Porqueres. Els estafadors li van dir que havia topat amb el seu cotxe i que li havia fet una rascada. Amb l'argument que si recorria a l'asseguradora li sortiria més car, li van demanar 3.800 euros. Finalment, no van aconseguir els diners perquè la filla de l'home va descobrir-los quan anaven cap a casa de l'ancià a buscar la llibreta d'estalvis. Poca estona després, els dos homes van fer el mateix a Banyoles. Quan els dos homes ja es dirigien amb l'avi a un caixer, una patrulla de mossos els va sorprendre.

Els fets van tenir lloc el passat 5 de gener. El primer intent d'estafa es va produir a Porqueres. Els dos joves es van adreçar a un home d'edat avançada que acabava d'aturar el cotxe per anar al seu hort. Llavors, els dos estafadors se li van acostar i li van recriminar que havia topat amb el seu cotxe. Els homes li van ensenyar una rascada al cotxe que, suposadament, els hauria causat l'ancià i li van demanar 3.800 euros.

Els detinguts li van dir a l'ancià que si els pagava no haurien de fer comunicar-ho a la companyia d'assegurances i que, per tant, li sortiria més bé de preu. Fins i tot, un dels joves va fer veure que trucava a l'assegurança, quan en realitat parlava amb un còmplice. A més, li va passar el telèfon a l'avi i el còmplice també li va recomanar pagar i li va assegurar que, posteriorment, se li ingressarien els diners al número de compte.

Després d'aquesta trucada, l'avi va accedir a abonar els diners i va anar amb els dos homes fins a casa seva a buscar la llibreta d'estalvis. Allà, la filla de l'ancià va descobrir l'engany i va alertar la policia.

Ho tornen a intentar a Banyoles

Una estona més tard, els dos homes van tornar a fer el mateix amb un altre ancià en un carrer de Banyoles. Quan els dos homes ja es dirigien amb l'avi a un caixer, una patrulla de mossos els va sorprendre. En aquest cas, li havien reclamat 5.000 euros per uns danys inexistents al seu cotxe.

Després d'identificar-los, la policia els va detenir. Els dos homes tenen antecedents i van passar a disposició judicial el dia 6 de gener. El jutjat de guàrdia de Girona els va deixar en llibertat provisional.