El Consell Comarcal de la Garrotxa -segons ha informat Ràdio Olot- ha demanat a l'empresa concessionària del manteniment dels túnels de Bracons que, quan faci obres, talli el pas als túnels a partir de les 12 de la nit. Abans els grups d'ERC i del PSC havien plantejat la petició al ple del Consell.

Ara l'empresa sol programar els talls a partir de les 10 de la nit. És el cas del tancament previst per demà, quan tancaran l'accés als túnels en ambdós sentits de les 10 de la nit a les 6 de la matinada. Indiquen que el motiu de la restricció és dur a terme treballs d'instal·lació de regulació dinàmica al túnel de Codina i el manteniment correctiu d'instal·lacions als túnels de Bracons.

Durant el 2016 almenys va haver-hi 14 tallades nocturnes dels accessos a Bracons. Les tancades van provocar protestes que es van convertir en precs al ple del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Un dels arguments per fer els túnels van ser els intercanvis econòmics i laborals entre la Garrotxa i Osona. Els intercanvis eren quasi inexistents abans de l'obertura dels túnels el 2009 per culpa d'unes rutes molt llargues i complicades.

Són les mateixes que ara fan servir les persones que es troben amb els túnels tancats a les 10 de la nit i volien passar.