La conductora que va ser detinguda el 20 de novembre conduint 28 quilòmetres contra direcció per l'AP-7 i sense una de les rodes davanteres del seu vehicle va acceptar ahir un pacte al Jutjat Penal número 1 de Figueres pel qual queda condemnada a dos anys de presó i a 6 anys de retirada de carnet i 3.600 euros de multa. S'enfrontava inicialment a una pena de quatre anys de presó per un delicte contra la seguretat del trànsit. La manca d'antecedents de la conductora li permetrà evitar entrar a la presó sempre que durant 5 anys no delinqueixi i realitzi un curs de formació i seguretat viària.

L'acusada, una noia de 26 anys de Llagostera, va assegurar que no recorda res d'aquella matinada i que es va adonar de tot quan la van aturar els Mossos d'Esquadra a Capmany a primera hora del matí. Durant el trajecte, la conductora no va fer cas dels senyals que li van fer la policia i altres conductors. La noia tornava de festa d'una discoteca de Sils i havia perdut la roda del davant i el disc de fre anava fent guspires per la fricció amb l'asfalt.

Quan va passar a disposició judicial, el jutjat d'instrucció li va atribuir un delicte de conducció temerària per considerar que havia posat en perill la vida i la integritat de les persones que circulaven per la carretera i com a mesura cautelar, li va retirar el cotxe i el carnet de conduir.

En aquell moment, la conductora no va voler arribar a una conformitat. La fiscal demanava per a ella una pena de 4 anys de presó.

Finalment, les parts van arribar ahir a un acord que li permetia rebaixar la pena fins als 2 anys per un delicte contra la seguretat viària per conduir de manera temerària.

El seu advocat, Obduli Rivas, va valorar molt positivament el pacte perquè va reconèixer que hi havia «un risc molt alt» que la seva clienta hagués d'entrar a la presó. Segons va reconèixer ahir, el fet que no tingui antecedents ha ajudat a rebaixar la pena. «És una molt bona finalització del procés per a la meva clienta», va remarcar.

En tractar-se d'una conformitat, l'acusada no va haver de declarar i en va tenir prou de reconèixer els fets. El seu advocat va explicar que la jove no recorda el que va passar i que no es va adonar del que havia fet fins que a la van aturar els Mossos. Ella havia admès que havia passat la nit en una una discoteca de Sils i que estava convençuda que estava conduint en direcció a Llagostera.

A més, assegura que no va veure les advertències i senyals dels mossos ni d'altres conductors que l'alertaven de la greu imprudència que estava cometent, com tampoc va sentir el soroll que feia el disc de fre quan fregava amb la calçada.

A banda de la pena de presó per un delicte contra la seguretat viària, l'acusada no podrà conduir durant 6 anys. El jutjat li ha retirat el carnet, el vehicle que conduïa aquell dia i també l'obliga a fer un curs de formació i seguretat viària, a més de condicionar-la a no tornar a delinquir durant un període de 5 anys si es vol mantenir lluny de la presó.

Els fets van passar a primer hora del diumenge 20 de novembre a l'AP-7. Diversos testimonis havien alertat a un quart de vuit del matí que el vehicle de l'acusada circulava en direcció contrària. Les càmeres de videovigilància de l'autopista van enregistrar la conductora arribant al peatge de l'Escala i reculant marxa enrere per agafar l'autopista altre cop però en direcció contrària. Durant el recorregut, la jove anava a gran velocitat i diversos camions i cotxes es van veure en la necessitat de fer-li ràfegues de llum per advertir-la de la imprudència.

Finalment una patrulla va tallar l'autopista per evitar que es produís una col·lisió frontal i va aconseguir aturar-la al terme municipal de Capmany. A la prova d'alcoholèmia va donar positiu amb una taxa de 0.62mg/l en aire expirat. Al darrere hi anava una altra jove estirada parlant pel mòbil que tampoc es va adonar de les accions de la seva amiga.