Santa Pau posarÓ cÓmeres per evitar bretolades de menors

Invertiran 4.800 € a posar cÓmeres a les escoles i el pavellˇ esportiu Ě Han posat tancaments a les finestres corredisses de les escoles Ě Durant les vacances de Nadal van tenir lloc diverses bretolades

13.01.2017 | 07:16

L'Ajuntament de Santa Pau preveu posar càmeres de seguretat al pavelló d'esports, la llar d'infants i l'escola. Segons ha explicat l'alcalde Josep Companys (Units per Santa Pau-ERC) la intenció és evitar bretolades als equipaments públics, provocades majoritàriament per menors d'entre 14 i 15 anys. La inversió ha pujat a uns 4.800 € i la idea és concretar-la aviat.

Companys ha posat d'exemple els esdeveniments ocorreguts en les passades festes de Nadal. Ha explicat que van detectar un grup de joves asseguts a la teulada de la llar d'infants. Ha indicat: «Es tracta d'un lloc on no han de ser».

La presència dels joves era impossible sense abans haver entrat a l'escola infantil per una finestra. Com a primera acció de seguretat per evitar l'accés a l'escola i la llar d'infants, Companys ha explicat la instal·lació de tancaments a les finestres corredisses de la part baixa de les escoles i del menjador. Es tracta d'un dels llocs per on l'Ajuntament creu que els intrusos entren als equipaments docents.

L'altre equipament públic on han descobert indicis d'ús fora de la normalitat és el pavelló esportiu. Van trobar indicis que el sistema de so havia estat utilitzat a tot volum duran el pont de la Puríssima. Els intrusos no es van limitar a usar els equips de so, sinó que van fer malbé algunes de les plaques solars que donen energia al sistema d'aigua calenta de l'equipament. L'alcalde ha atribuït les malifetes a grups de joves que estan desvagats en períodes de vacances.

Dinamitzar la joventut

Per tal de donar alternatives a l'avorriment juvenil, l'Ajuntament ha impulsat un local de joves i a través d'un pla de treball juvenil ha contractat una dinamitzadora. La intenció és dotar d'activitats els joves de la localitat i mantenir el local obert cada dia.

Incentivar els joves a fer activitats en períodes de vacances i de ponts llargs és un dels reptes dels plans de joventut locals. En els darrers temps han fet brigades joves i han organitzat sortides a la neu i a parcs temàtics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

źEls homes s┤haurien d┤implicar mÚs en un procÚs tan natural com Ús l┤embarÓs╗

źEls homes s┤haurien d┤implicar mÚs en un procÚs tan natural com Ús l┤embarÓs╗

Miguel ┴ngel Miranda ha estat des del 2006 treballant de llevador a l'hospital de Figueres. Quan...

Tres ferits greus en un xoc frontal a Lloret

Tres ferits greus en un xoc frontal a Lloret

Els Bombers de la Generalitat van haver de treballar per excarcerar alguns dels ferits

AlÓbriga: luxe fora d┤˛rbita

AlÓbriga: luxe fora d┤˛rbita

L┤hotel, de categoria 5 estrelles Gran Luxe, de la platja de Sant Pol poleix els ˙ltims detalls...

Foment no preveu mÚs viatgers per a l┤aeroport de Girona els propers anys

Foment no preveu mÚs viatgers per a l┤aeroport de Girona els propers anys

En una resposta al senador gironÝ del PDeCAT Joan BaguÚ, el Govern espanyol apunta que el pla...

Mašanet de la Selva acull la Festa de Sant Antoni

Mašanet de la Selva acull la Festa de Sant Antoni

Mašanet de la Selva va viure ahir una jornada l˙dica amb la celebraciˇ de la Festa de Sant Antoni....

Enllašos recomanats: Premis cinema