L'onada de fred que està colpejant aquests dies el territori es va manifestar ahir en forma de neu a diferents punts de la demarcació de Girona. Es van veure volves de neu a municipis del Gironès, la Selva, la Garrotxa i el Ripollès. A primera hora del matí en alguna zona de la ciutat de Girona i els seus voltants va caure aiguaneu de forma molt puntual. Les fortes ratxes de vent i el fred van fer que la nevada arribes fins a cotes més baixes. En aquests punts, la precipitació de neu va ser minsa i anecdòtica i ho va fer en forma d'aiguaneu i neu granulada. En canvi, a cotes més altes, la neu va quallar i va deixar teulades i alguns carrers enfarinats, com a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses o Sant Hilari Sacalm. A mig matí, pels volts de les 10, les precipitacions es van dissoldre a les comarques més properes al litoral i van quedar limitades a les comarques pirenaiques més occidentals.

En el dia d'ahir també es van registrar fortes ratxes de vent a les comarques gironines, on va destacar Ulldeter (116 km/h), Darnius (112 km/h) i Portbou (100 km/h). Pel que fa a les temperatures, aquestes van caure fins a -13ºC a Ulldeter, -10ºC a Núria o -6ºC a Fogars de la Selva, Fornells de la Selva i Vilobí d'Onyar. L'ambient sec i el fort vent van obligar el Cos d'Agents Rurals a activar el Pla Alfa per risc alt d'incendis forestals en el nivell 2 (d'un màxim de tres) a l'Alt Empordà i el Baix Empordà.

Un nou front amb aire més fred entrarà amb força durant el dia d'avui i portarà precipitacions, en forma de pluja o neu, a les comarques gironines. Durant la primera part del dia els núvols seran més abundants i la cota de neu evolucionarà dels 300 metres als 600 al migdia. A la tarda entrarem en la segona fase d'aquest episodi de fred i la cota de neu tendirà a desplomar-se, igual que les precipitacions. A partir de demà una irrupció d'aire d'origen continental,, més fred i sec, provocarà una disminució de les nevades del Pirineu i un marcat descens de les temperatures amb gelades generalitzades a l'interior, que no es descarta que arribin a zones costaneres. Com a conseqüència s'espera un episodi de temperatures molt baixes amb mínimes inferiors als -12ºC a les valls del Pirineu, entre -4 i -8ºC a l'interior i entre 2 i -2ºC en zones litorals.