Després de les converses mantingudes entre l'Ajuntament de Puigcerdà, el Consell Comarcal i els diferentes centres educatius del municipi de Puigcerdà, i tenint en compte també les previsiones meteorològiques, s'ha decidit suspendre les classes dels diferents centres escolars del municipi de Puigcerdà durant el dia de demà dimarts 17 de gener de 2017.

Aquesta mesura afecta la Llar d'Infants Municipal, les escoles Alfons I, Vedruna i Llums del Nord, l'Institut Pere Borrell, la UEC i l'Escola Municipal de Música Isi Fabra. Per tant, aquests centres educatius romandran tancats demà dimarts i conseqüentment no hi haurà servei de transport escolar.

La decisió també ha estat comunicada als Serveis Territorials de Girona del Departament d'Ensenyament.

Puigcerdà s'ha llevat, aquest dilluns al matí, amb els seus carrers i teulades coberts per un gruix de 30 centímetres de neu, en una de les nevades més copioses que es recorden en els últims anys a la localitat ceretana. La quantitat de neu que continua caient dificulta d'allò més la tasca de les màquines llevaneus, que no aconsegueixen netejar els carrers, que tornen a quedar coberts de neu segons després del seu pas.

La persistència de la nevada fa perillosa la circulació per l'eix pirinenc i obliga els conductors a circular a poc a poc per tal de reduir riscos. Entre les complicacions derivades de la nevada hi ha hagut una topada lateral al terme de Bolvir atrapa durant una estona els ocupants d'un vehicle a la N-260, així com diversos cotxes han quedat atrapats al mig de la via, tallant alguns dels carrers de Puigcerdà, on l'Ajuntament havia tallat a primera hora el trànsit els carrers més costeruts del municipi.

La neu també ha fet acte de presència a Bellver de Cerdanya, tot i que d'una forma menys abundosa. En aquest cas, la nevada d'aquesta matinada ha deixat un gruix de fins a 13 centímetres en alguns punts de la localitat.

La nevada d'aquest dilluns a la matinada, que també ha afectat la Seu d'Urgell i altres municipis, ha provocat que, principalment en els pobles més petits de la comarca, molts pares hagin optat per deixar els seus fills a casa en comptes de dur-los a escola.

Avançar la tornada dels escolars

El Consell Comarcal de la Cerdanya seguirà l'evolució de la nevada. Si continua persistint, avançarà la recollida dels nens de primària que utilizen transport escolar, que en comptes de plegar a la tarda ho farien després de dinar. El Consell prendrà aquesta decisió amb els ajuntaments, amb els quals està en permanent contacte.

De moment tan sols ha decidit tancar l'escola de Ger per falta de nens. La resta de centres està desenvolupament l'activitat docent habitual amb normalitat. Les línies de transport escolar del matí s'han executat amb més precaució i lentitud del normal però totes han conclòs amb èxit portant els alumnes als centres de primària i l'institut Pere Borrell, de mateixa manera que la línia escolar que va al Joan Brudieu de la Seu.

L'escola de Planoles per la seva banda, segons informa el Consell comarcal de Ripollès, ha decidit suspendre les classes per la situació de nevades. Segons ha informat el Consell al seu Twitter, s'han retornat a "a casa els alumnes del transport escolar".